Voz se vratio u Beograd, putnici autobusom u Kosovsku Mitrovicu

Ostavite komentar


  1. Sve po planu, niko nije ni mislio, pa ni oni u čijoj je ržiji pripremljen i krenuo taj voz uopšte stići do Kosovske Mitrovice. Cilj je bio čista provokacija (naivna i glupa), izazvati po mogućnosti incident, razlog da se optuži druga strana na najgori mogući način, i naravno s "razlogom" sazvati konferenciju (predstavu) za medije.

  2. Fudbalskim rečnikom rečeno – ovo je autogol. I to kakav! Za potpuni poraz, izazvan svojom lakomislenošću i nespretnošću (da ne koristimo grube izraze). Prosto, ne može se poverovati da onaj kome je ovako nešto palo na pamet – nije racionalno mislio. I oni, koji podržavaju borbu Srbije za Kosovo – ovo ne mogu da smatraju razumnim potezom, i podrže.
    U ovakvim slučajevima se onaj koji je postigao autogol povlači sa terena. I sledeće utakmice gleda sa tribina.

  3. Vucicu, mogao si Belog Andjela i Bogorodicu Ljevisku da oslikavas i po klozetima. Znas, turisti obilaaze i nase klozete po nuzdi svojoj… Dokle smo otisli sa vama glupim naprednjacima…

  4. Ovo nije bio voz. Ono je bilo bomba. Ajde sto je bila bomba, nego je to bilo i skrnavljenje svega srpskog. Svi srpski sveci i svetinje su isarani po vozu i kriscene u jeftine politicke igre. Ne moze da prodje dan a da ova vlad ne napravi incidente u kojoj neko vrsi atentate, drzavne udare, izaziva ratove…onda on dolazi spasava celu situaciju, spasava nas, spasava sebe od AUTO ATENTATA, konferencija za novinare…..i tako!

  5. Ovaj smisljeni "incident" je uvod u novu fazu eskalacije sukoba na relaciji Beograd-Pristina. Ko su scenaristi, reziseri a ko ce biti glumci i statisti u ovoj ratno huskackoj produkciji nije tesko za predspostaviti. Polako ponovo dolazimo u fokus i "postajemo" nikad ugaseno zariste (i zgariste) u sukobu uticajnih sfera "velikih sila" ali sa opet istom dozom naivnosti, gluposti i kratkovidosti cemo pokusati da to preokrenemo u nasu korist. Kao i sto cemo mozda vec za koju godinu biti prisiljeni da izjavljujemo i "Beograd je Srbija".

  6. Ovo je samo dokaz kakvim se sve infantilnim budalastinama koristi Vucic, ne birajuci sredstva. Natrpao je tzv voz kicerajem spoljasnjih transparenata i uputi tamo gde je znao da to nece kosovske vlasti da prihvate. Voz koji je putovao 35 km na sat u 21 veku! A onda se taoci vratili autobusom bez problema na Jarinju koga je taj Vucic potpisao kao gramicni prelaz imedju Srbije i Kosova. Zasto je taj autobus dosao bez problema ? Citava ta jeftina i reklo bi se kontraproduktivna rezija je imala za rezultat sveopste talasenja, konferencije, potezanje sluzbi bezbednosti, da bi Vucic rekao kako je on zaustavio taj voz u Raski i da je na to ponosan! Covek ponosan na svoje cirkusarije koje dovode ovu zemlju u najgori moguci polozaj?! Da bi nergov vazal Vulin mogao da ga pohvali da je on sprecio prolianje krvi!? Kolika je cena bestijalija koje svakodnevno proizvodi premijer Srbije na ogromnu stetu drzave i naroda ?Mislite o tome. Ako pomaze.

  7. Ovo je na nivou rušenja u Savamali. Da su shvatili on koji misle da su normalni, sada treba i oni da znaju da nisu, pa da su pozvali na odgovornost lažne doktore tuđih nauka, ne bi isti glupi tipovi šarali voz i poslali ga da se Srbi i Srbija bruka. Pametni nisu ni očekivali od Njih ništa više, kada su umom na nivou fudbalskih navijača.

  8. Nakon što je čuo da je "VUČIĆ zaustavio voz!", Čak Noris se jutros svojevoljno prijavio u psihijatrijsku ustanovu. Kažu da je, kroz plač, zatražio malu, tapaciranu ćeliju i rekao – "NE MOGU VIŠE, ja sam nula od čoveka".

    Pozdravljam ovog velikog čoveka i želim mu da uskoro ponovo pronađe svoju svrhu. Nažalost, ponekad se prosto pojave neko bolji, brži, ljudskiji, veći, hrabriji i pametniji od nas. Neko Prosto Savršen.

  9. Zašto ni jedna slika ili opis ne kaže da je na vozu ispisano "Kosovo je Srbija" ogromnim slovima (ćirilicom), i onda još i na svim ostalim jezicima (čak i na Kineskom!?)? Pa zar to nije nameravana provokacija? Zašto je bilo potrebno išta pisati? Voz je za prevoz putnika, a ne pokretni bilbord za velikosrpski nacionalizam. Jedno je kad nešto piše na gradskom autobusu, a drugo kad je u pitanju "bure baruta". Pretpostavljam da zatezanje situacije treba da bi Nikolić pobedio na izborima, jer će sad marva, po pravilima ratnog stanja, da još više bude uz vodju. A kad Nikolić (ako) pobedi na izborima, situacija će se smiriti. Ej kako je lako namagarčiti nas Srbe!
    Inače, kako bi se Srbija osećala kad bi voz iz Madjarske imao krupnim slovima ispisano celom dužinom voza "Vojvodina je Madjarska", ili kad bi voz iz Hrvatske imao napisano "Srem je Hrvatska"? Verujem da bi reakcija srbstva bila pomirljiva…
    A sam voz liči na pokretnu crkvu, samo mu još Amfilohije fali da kadi putnike. Kičeraj i primitivizam.

  10. Kakav cirkus, isto kao u Jajincima, pa neko skladiste pa sada voz, pa ko je ovde dreser a ko mecka ili cak klovn?

  11. Потпуно очекивано, зато је Марко Ђурић и изашао из воза на Топчидеру, а није желео да се провоза до Косовске Митровице.

  12. Evropa nam se smeje!-I opet,po staroj sns tradiciji,niko neće odgovarati!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.