„Zelenski osudom neutralnosti lupio direktan šamar Srbiji“: Vranić o obraćanjima u UN

Ostavite komentar


  1. Неутралност, нису Срби неутрални, они су за Русију и Путина. У русији су за Путина 82%, а у Србији 90%

  2. Мислим да је Вучићев говор КОРЕКТАН.
    Први пут имам позитиван став према Вучићу.

  3. Neutralnost je najbolje i jedino moguce resenje za Srbiju. Kada se Ukrajinci puvaju da su oni 99te podrzali Srbiju ne kazu da je to bila ona vlast koju su Majdanom svrgli i da su se od tada obrusili na one koji se osecaju Rusima u Ukrajini.

  4. Што би рекли“ако нисте уз Украјину,онда сте против ње“.

  5. U dogovoru sa SAD i EU kažete? Ja mislio da predstavnici država trebaju slobodno da zastupaju svoje države i narod, a oni ni govor ne može da prođe bez dogovora sa SAD i EU.

  6. Umesto poređenja Ukraine i SFRJ, poređenje sa Srbijom samo otvara nove peobleme. Srbija je ravnopravna naslednica predhodne države u svojoj nedeljivosti kao što je Hrvatska, Slovenija…Takav je međunarodni sporazum pa i Ukraina se može podeliri po tom principu kad već nije mogla kao Češka i Slovačka na miroljubiv način…

  7. Pranje pred domacom javnoscu za sva zla naneta u dogovorima sa dzelatima, sta sledi iza ovoga je najverovatnije referendum gde ce dodatno izigrati i preveslati kosovo kao nezavisno ….

  8. Uhhh zelenski je rekao. Uhh Treba da se stidimo. Ha ha.
    Zelenski je u svakom slučaju završio svoju karijeru.

  9. Ne volim Vučića ali još manje volim ovako glupe i beznačajne komentare na Vučićev govor. Neka gospodin Vranić napiše šta je, po njegovom mišljenju, trebalo da bude izgovereno u UN. Nakon bitke svi su odlični generali.

  10. Kroz Vuvicev govor evidentno je da se celokupna njegova politika zasniva na manipulacijama.
    Jedno misli, drugo govori, trece radi.
    Servilan prema jacem i arogantan prema „slabijim“.
    Ono sto on trazi od drugih prema Srbiji (postovanje odluka, solidarnost, zajednistvo, dogovor…), nije u stanju da uspostavi ni u srpskoj skupstini medju Srbim, gde je njegovo destruktivno delovanjeo ocigledno. To je vizija zemlje koju on gradi.

  11. Nisam član partije ali u pravu je govor.Sta će eu kada jednog dana većinski turci u Nemačkoj odcepe deo teritorije.

  12. Taj Zelenski se javlja samo iz nekih ćumeza, podruma.. Kako to da ga baš nikad ne vidimo pred ukrajinskim narodom. Gde je ta podrška, nisu ratna dejstva na čitavoj Ukrajini? Činjenica je da se prenosi šta kaže CNN, BBC, a setite se njihovih izveštaja 1999

  13. Koga briga sta Zelenski misli.Bolje mu je da se sakrije negde i nikad vise da ne izadje.Unistio je svoju zsemlju i raselio svoj narod.Radi interesa amerike i evrope.A na kraju ce da nadrlja od svojih.Ko ce zemlju da mu dize.

  14. 150 zemalja svijeta je manje-više neutralno vezano za rat u Ukrajini. Zašto je toliko bitno da mala Srbija od 6,5 miliona stanovnika uvede sankcije Rusiji? Zar je ona toliko bitan faktor pa će njena odluka o uvođenju sankcija Rusiji preokrenuti tok rata?

  15. Svaka čast Vučiću. Ovakav govor se ne bi mogao desiti ni Tomi diplomi ni manekenu Borisu. Bravo Predsedniče !

  16. Bravo Vucicu ne treba zaboraviti proslost…neutralnost je najbolje resenje a glumac Zelenski prica gluposti!

  17. Baš nas briga šta priča Zelenski nije se niko od njih brinuo puno za nas 90-ih ,gledali svoja posla

  18. Вучић се обрачунава са политичким противницима и Србији…..а онда критикује међјбародну заједницу и велике силе Запада а хоће по сваку цену да буде део тих политика.Наноси огромну штету Србији.Поштено речено,Србија није за Европу са Вучићем овакав какав је дрзак и без трунке дипломатије.Он то ,,успешно,,продаје у својој земљи јер је мимо Удтава увео монархију…

  19. Profesor nema pojma. Makron, Bajden &co se otvoreno vajkaju na jos uvek zivi duh nesvrstanog pokreta. A oni su pazljivo slusali Vucicevo izlaganje tako da prica o govoru za „unutrasnje“ potrebe ne pije vodu. Srbija bi trebala da sazove vanredan skup Nesvrstanih. A fakultet Politickih nauka treba zatvoriti kao sinekuru za promasene politicare i zamajavanje naivnih studenata za pozicije u biroima za zaposljavanje.

  20. Što volim ove komentatore tipa „ne volim Vučića, ali ..“ ili „nisam ja za SNS, ali …“ ili „nisam glasao za Vučića, ali …“
    Sve bot do bota.

  21. Vučić je D’Gol za ove naše „opozicionare.“ Greškom sam na izborima glasao za nekog drugog kandidata, i veliku glupost time napravio. Za šta god se Vučić kandiduje u budućnosti, ima moj glas.

  22. Tesko studentima sa ovakvim profesorima, neutralnost je najbolje cedo diplomatije, Svajcarska je to znala a znali su i Nemacka, Italija i Francuska i Engleska jer je svima trebala neutralna zemlja. Kakav neiskusan i nepromisljen profesor sa drzavnog fakulteta.

  23. Koje moralno pravo ima Zelenski da bilo kome lupa šamare kada je pre par dana svoju vilu u Toskani izdao ruskom bogatašu po ceni od 10 miliona dolara godišnje?

  24. Jeste, bas je Zelenski mislio na Srbiju! Toliko ima velikih sila koje su neutralne, bolje reci nezainteresovane. Pa naravno da svako treba da gleda svoje interese prvo. A ako ne mozes da pomognes, nemoj da odmazes.

  25. У многи чему се не слажем са Вучићем, али у овоме га подржавам 100%.

  26. Има ли неко на било каквом скупу да не гледа само СВОЈЕ ИНТЕРЕСЕ????

  27. A Zelenski misli da svrstavanje na njegovu stranu ne košta – njegove sunarodnike najviše. Neka mu neko javi da Rusija neće kapitulirati, a šta će on raditi kada sve više zemalja postane neutralno.

  28. Ne glasam za Vučića i nisam njegov pristalica, štaviše suprotno od toga, ali mislim da je ipak bilo hrabro od njega izneti ovaj stav.

  29. Moze Zelenski glumac da glumi sta hoce mi imamo svoj put i uvek smo sami sebi krojili buducnost

  30. Velika vecina ukljucujuci i Sjedinjene Americke Drzave uopste nemaju ideju gde se ukrajina nalazi , pitajmo Bajdena? Mozda zna covek

  31. А шта је то Вучко реко у УН а да није тачно? Искрено, не разумем ликове који све гледају црно-бело. То што је узурпирао институције и што су кадрови СНСа уништили ЕПС, не значи да сада није рекао истину, и обрнуто. Шта сада, зар због сарадње СНСа са беливуком треба да постанем аутошовиниста, русофоб и натофил-не пада ми на памет.

  32. Pa po rečima profesora o pomoći siromašnima da su to floskule proizilazi da im treba uzeti i to malo što imaju a što zapad naravno i radi .A što se tiče Ukrajine ona je suverena ali kad bi se lagali isto kao i mnoge zemlje.

  33. Kada se uporedi broj botovskih prema ostalim komentarima. dobijate odnos 8:2. Ja bas „volim“ sto u Danasu mogu da procitam komentare poput onih koje objavljuju Kurir ili Novosti, kad bi u Kuriru ili Novostima bili i oni DRUGACIJI! Ovako, vec se mesecima suocavam sa vasim banovanjem. I pokusavam da razumem sta se to kod vas desava.

  34. To čipuljičko *ovn* uvodi Srbiju u isto korito kao i Milošević, odnosno kao i Putin Rusiju. A sve zbog opstanka na vlasti.

  35. Neutralnost je samo miran i ljubazan način da se izbegne izricanje istine, a to je da je Zelenski lud, da su Ukrajinci žrtvovani i predati u ruke nacista, da će Ukrajina nestati.

  36. Znaci,svi smeju da vode računa o sopstvenim interesima,samo Srbija na to nema pravo.Od 1944.smo vodili računa o tudjim interesima,platili crnu od dva miliona zivota i dobili bombe od onih za cije interese smo se borili.

  37. Ko je taj komedijas, da li je njegova ukrajina bila neutralna dok su natovci ubijale Srbe,ili im je mozda uvela sankcije , ah da cutali su i bili neutralni

  38. Ne mogu da opisem koliko me potresa sta god da je Zelenski izjavio.. Bre ono je duduk gori od ovog naseg.

  39. Da su licemeri, da imaju dvostruke aršine, da su izašli iz pravnih okvira, da su izbeglu SB, istina je.

  40. „Zelenski osudom neutralnosti lupio direktan šamar Srbiji“. Управо тако, Зеленски и Србија бране сопствене интересе.

  41. Mene svaka izjava i svaki govor A. Vucica podseca ne neku devojcicu iz sestog razreda osnovne skole, koja cita svoj pismeni sastav na sastanku literarne sekcije.

  42. Gospodine Vraniću, ako već tendencijalno tumačite govor našeg predsednika, pa vi recite kako je trebao da se obrati u UN.

  43. Nije vam dobra analiza. Mozda ima drugih stvari da se zamere, ali spoljnu politiku vodi po volji većine naroda, samo vi mozda niste u toj većini. Malo je već preterano i na N1 i u Danas-u. Nekad je bilo umereno i objektivno, a ne navijački. To je ono sto je žalosno.

  44. Zna Zelenko da je taj delić govora namenjen „ciljnoj grupi“ i da je u celini jasno da je u suštini „veoma kooperstivan sa onima koji razaraju Srbiju i danas“.

  45. Zelenski je potpuno u pravu. „Neutralnost“ Srbije je providna maska iza koje se krije ruska dominacija u Srbiji.

  46. Govor je odlican za unutrasnjo politicke prilike,a siguran sam da Srbiji nece doneti nista dobro.Govor se drzi radi drzave, a ne radi sebe.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.