Vučić: Čuo sam od Amerikanaca da je EU promenila stav

Ostavite komentar


    1. A za to su najveći krivci gledaoci pinka,hepija,ćirilice,rtsa,studija b,zadruge,parova, kontravizije,žikine šarenice,kontravizije, čitaoci režimskih tabloida, botovi i zaludeli glasači vladajuće nam stranke.

  1. Niti imamo bilo kakav kontakt sa EU,niti se otvaraju polavlja, (NATO da ne pominjem), niti ličimo na normalno društvo i civilizovanu normalnu demokratsku državu,ništa. Sve više pričamo o Rusiji (nažalost) , i sve više idemo, nekako, unazad. Samo tapkamo u mestu, od Srbije je napravljen jedan ogroman rijaliti. Mrak. Kada će nam svanuti, od nas zavisi, ali ko to zna. . .

    1. Ipak nemoj da pominješ NATO. Milioni ubijenih širom sveta mi ne odaju tračak civilizovanosti tog vojnog saveza.
      Pretpostavljam da od pogleda u svet jedino imaš televizor, pošto normalno društvo, civilizovana i normalna demokratska država postoji samo i isključivo u propagandnim emisijama na TV.
      Možda je bolje pričati o proverenim prijateljima (nikada nas nisu zasipali bombama sa osiromašenim uranijumom, nisu ubili nijednog Srbina – bilo civila, bilo vojnika).
      Ne možemo da idemo unazad i da tapkamo u mestu. Mi samo idemo unazad. Dok god su nam uzori zapadna ,,civilizacija“, a čiji je tipičan proizvod rijaliti program (nije izmišljen u Kini ili Rusiji), idemo unazad brzim korakom, umesto da smo ostali na ruskim bajkama o careviću Ivanu i sl…

    1. A jel Jelica a gde zivis ti? To je isto da kazes „ovom coveku na komsiluku nosi moje srce“ali kako zivis bez srce?

      1. Agime smesan si! Nebitno je gde neko zivi! Svako normalan podrzava interese svoje zemlje.

  2. Ne počinje ni naša istorija, a ni naša politika onda kada se mi počnemo njome baviti, ili koliko mi vratimo vreme unazad i posmatramo stvari. Vratimo film samo 200 godina unazad, pa pogledajmo kojim smo putevima kretali, a dokle smo stizali. Naše političko i društveno neznanje, nemoć, nekompetentnost, ksenofobičnost imaju za posledicu naše teorije zavere i naše mitomanije. Pogledajte ljude koji su vladali Srbijom, od prvog kneza do sadašnjeg cara. Problem Kosova nije napravila ova vlast, nije ga napravila ni prethodna vlast, on datira od 1912. godine. To je vruć krompir koji ide iz ruke u ruku generacijama naših političara. Ne zna ova vlast šta hoće, jedino zna šta ne sme. Oduvek su se ovde stvari rešavale po diktatu velikih sila. A da li bilo ko od nas zna šta se realno može? Mislim da ne zna, a trenutno ne znaju ni velike sile.

  3. Nemačka,Francusska,V.Britanija,Holandija ..su uvek govorile o nepromeljivosti granica Kosova,tako da tu nema nekog spektakularnog otkrića i došaptavanja Amerike.Čak je ,pre neki dan,Srbiji savetovano iz EU da se okrene Rusiji,Kini,Turskoj….da se više ne zaluđujemo.

  4. Model sporazuma dve Njemačke, bez formalnog priznavanja bi bilo jednostavnije za Srbiju.

    1. Mislim da model dve Nemacke, ne moze da se primeni u slucaju Srbije i Kosova. Nemacka je bila jedna drzava, podeljena od strane amerikanaca i rusa tj kaznjena kao gubitnik u ratu. Kosovo je proglasilo nezavisnost od Srbije, bez namere da u dogledno vreme ujedini sa Srbijom. Zato, Srbija moze traziti delove Kosova u severnom delu ali za uzvrat mora dati Presevsku dolinu kao uzvrat. Bolje je ne otvarati ovakve zahteve, nego priznati Kosovo u postojecim granicama, i traziti sva moguca prava za srbe na Kosovo po najvecim evropskim standardima. I tako mejusobno priznate Srbija i Kosovo udju u paketu u EU u kojoj nema formalnih granica.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.