Vučić i Putin o vojnoj saradnji

Ostavite komentar


  1. I treba predsednik Srbije Aleksandar Vučić da iskoristi posetu Moskvi,kako bi dalje unapredili vojnu saradnju sa Rusijom,jer to je nama veoma bliska zemlja i na taj način ćemo najbolje zaštiti našu neutralnost.

  2. Mi smo predsedniče Vučiću u vremenskom cajtnotu i što pre stigne naoružanje od Ruda, pre ćemo biti spremni da odgovorimo na izazove koji nas i svet čekaju u narednim godinama.

  3. Narod nema hleba da jede , zivi u nevidjenom siromastvu i bedi ,otud toliko porodicnog i svakog drugog nasilja ,a on bahato kupuje naoruzanje od nasih pokradenih penzija i plata.Tolike osionosti ,drskosti i bezobrazluka nije vidjeno odavno na politickoj sceni .

  4. Gas je svakako najbitnija stavka ove saradnje od koje će imati koristi ne samo Rusi, već i Srbija kao i zemlje EU. Izgradnjom gasovoda će se smanjiti ogromni troškovi dostave i transporta gasa.

  5. Biće potpisani sporazumi u vezi sa gasom. Uvećana je potrošnja gasa, iznosi više od dve milijarde kubnih metara, jer kako napreduje industrija veća je i potrošnja gasa. Razgovaraće se o uvećanju skladišta u Banatskom Dvoru, kako bismo obezbedili siguirnost za građane i fabrike. Problem energetsko sektora u Srbiji mora da se reši.

  6. Vema komplikovano pitanje vojne saradnje , kad sa svih strana gledaju u nas. Mi realno niti smo u nato-u , niti priklonjeni rusiji i sada koji god se potez povuce , veoma gadno.

  7. Mi moramo biti neutralni i jaki vojno, tu nema dileme, e sada koliko ce rusi pomoci je veliko pitanje. Najbolja opcija je kupovina , ali kakvi smo u toj oblasti, ni sam nisam pametan.

  8. S njim, nema nama pomoći. Kao ni braći Rusima, s Vladimirom. Eh, sad. Udruženi neće ništa nauditi bratskoj Rusiji, ali će bratska Srbija proći kao bos po trnju. Narode, dajte da mu damo nacionalnu političku penziju, koju je sam smanjio, sa preporukom da se za poboljšanje svog materijalnog statusa pobrine kao muška dadilja kod Voje vojvode, svog političkog tate. Biće lepo njima, a još lepše nama.

  9. Današnji sveti dan, Sveti Nikola , daće blagoslov dogovoru našeg i ruskog predsednika. Malo ko je od državnika imao tu čast i privilegiju da se planira tako dug razgovor sa predsednikom Putinom.

  10. U vreme modernog hladnog rata, rusi nisu neko koga mozemo tek tako obrlatiti, ili smo sa njima ili nismo, normalno je da zele vojnu saradnju sa Srbijom jer zauzima strateski vazan polozaj na balkanskom poluostrvu. Rusiji je bitno da pronadje saveznike satelite sa kojima moze vojno da saradjuje, a sljive i maline moze naci maltene svugde.

  11. Što se tiče vojne sile mnogo smo slabi, nisu loši oni avioni ali to je malo. Treba da se poveća količina mašina a i ljudstva.

  12. Za razliku od drugih evropskih zemalja gde se odluke o nabavci novog tipa aviona, tenka ili broda donose nakon objavljenog tendera, javne procene ponuda, itd., mi i dalje insistiramo na direktnim nagodbama. Evropska praksa je ustanovljena da bi se sprecila korupcija koja je endemska kad je u pitanju kupovina naoruzanja. Dobar primer je Hrvatska, koja je objavila tender za eskadrilu borbenih aviona, sakupila 7-8 ponuda iz celog sveta, razmatrala ih, napravila "short-list" i sada opet razmatra preostale 3 ponude. Medjutim, u Srbiji je zadrzan model koji koristi Rusija, kao i mnoge monarhije i diktature na Bliskom Istoku, i koji daje ogromne mogucnosti za skretanje drzavnih para u privatne dzepove.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.