Vučić: Nisam zadovoljan RTS-om, treba da bude objektivan a ne da ima partijska uredništva

Ostavite komentar


  1. Da si pametan i hrabar, trebao si odavno priznati Kosovo i danas bi Srbija bila u EU. Odgađanjem neizbežnog, stvorio si veliku Albaniju, a EU više nije zainteresovana za proširenjem, pa ako i priznaš Kosovo, to više neće biti važno.

    1. Па ти и твоји жућани сте се одавно одрекли К.иМ.

      1. Nama netreba EU setite se Titovog vremena koliko smo bili jaki sa nasem rudnim bogastvom Litijum bicemo najaci I evropiTada ce EUda nas zove jer ce imati korist ali oni nam nikada netrebaju

    2. Pa AV recite kako to treba da radi RTS da bih bio nezavisan,objektivan po tebi verovatno kao Pinkic,Vucicevic itd.Sramota,sve ste pogasili sto misli svojom glavom.

    3. Прво ти сам поклони своју кућу или стан некоме ко те мрзи – можда ћете после тога мање мрзети ….

    4. Ne moze se KiM sto puta priznavati. To su zapoceli oni pre Vucica, a Vucic to nikada nece uraditi ni po koju cenu. On se trudi da ispravi krivu Drinu koju je nasledio od bivsih.

      1. Mislis Biljana oni pre? A koji oni pre? Pre su bili I Seselj I Vucic I Dacic u svakoj vladi? Ko je izgubio Kosovu u ratu sa 19 clanica Nato ? Jeremic I Djilas vodili drzavu. Jadni li ste vi botovi. Tyga od ljudi

    5. Da smo priznali tzv.Kosovo, sada bi na redu bila Raška oblast ili Vojvodina na redu za odcepljenje.

      1. Naprotiv, zato što ne priznajemo realnost i što u dalje ponavljamo da je Kosovo naše, iako dole niti imamo institucije, niti ubiramo porez, niti država ima ikakvu kontrolu, niti ogromna većina stanovništva želi da bude deo Srbije… e zato svaka vlast ima izgovor da radi šta joj se prohte, jer uvek kad neko ukaže na marifetluke može da zakuka „zar sad, kad nam otimaju Kosovo?!“ I zato je u zemlji sve gore i gore, i zato će se možda i žitelji Raške ili Vojvodine u nekom trenutku upitati žele li da žive u takvoj državi.

    6. Zašto bi Srbija priznala tzv kosovo??? Time ne bi dobili ništa jer bi se onda postavljali neki novi uslovi i to teritorijalni.

    7. Очему ви то говорите а знате добро да до тога никад неће доћи,Косово је Србија и србско ће остати тајни Celsou, А ЕУ није сигурна исто тако као и Југославијараспада се лагано!!

    1. Upravo tako. Bas me zanima koje su to „tri ili cetiri emisije“ na RTS-u gde opozicija moze da radi sta god hoce. Ovaj covek, em sto je odavno sasluzio da oblaci ludacku kosulju, zivi u nekom svom paralelnom univerzumu. Pa on se ne odlepi sa RTS-a, samo sto ne iskace sa svih njihovih programa istovremeno! On (ili njegovi) je uvek i svakog dana glavna vest u svim informativnim emisijama jadnog servisa. Ako nije glavna vest, onda se pojavi licno tamo i zagadi prostor barem pola sata.

    2. A kakva je to razlika između Pinka i RTS,nikakva ,ni jedna nesme protiv Vučića i SNS- a reći ništa loše.

  2. Da nam se kaže dobićete po 100 evra i članstvo u EU ako priznamo Kosovo, ja mislim da tu ne bi bilo nikakvih problema…

  3. Ovaj čovek misli da smo mi jeli bunike . Šta ima sa njim da se pregovara , neka već jednom počne da poštuje zakon . Ne treba da vrši pritisak na sve u ovoj zemlji , i tad da se raspišu normalni izbori

  4. Nakon povratka sa Hilandara , Predsednik Srbije ubrzano sazreva , cak je i progledao…Amin…??

      1. Covek je opasno bolestan. Laze i izmislja u nedogled. Nije ti Srbiju tvoj Andjelko dao.

  5. Mozda Srbija i zasluzuje predsednika poput A.Vucica (i parlamenta Dacica) koji jedno misli, drugo govori a trece radi. Sto je nagore, veci deo opozicije su slicni njima, Vucicu i Dacicu.

    1. Ovaj čovek je u završnoj fazi ludila i bunila , s obzirom šta on sve izgovara/slaže, a da ni ne trepne !!!

    1. Tako znaci mali Perica zamislja objektivnost medija. Da se Vucic ne pojavljuje i da njegova dela i drzavnicke aktivnosti budu nevidjeni. E, moj Pero, Perice…

  6. Apsolutno.
    Pretplatu za RT Srbije placaju svi gradjani, bez obzira na versku, nacionalnu, religioznu,sportsku,muzicku, kulturnu…opredeljenost
    Prema tome, kome je do politicko-stranackog prepucavanja i nadmudrivanja neka lepo izvole na N1,K1,Heppy,Pink….ili neka lepo svaka stranka osnuje svoju a toranj na Avali prenosice njihov EP program uz novcanu nadoknadu.
    I mo;im lepo.

  7. Jedino rešenje je da se otvore dosijei službi i javno pokaže šta je ko i sa kim radio da prestane krug ucenjivanja i političkog vaganja. Pa zabtim lustracija, poreklo imovine. Odgovorni da se kazne, pa da krenemo da stvaramo pravi državu. Ovakva kakva je sa svima koji su je vodili i vode od tada je banana država.

  8. Predsednik nema ovlascenja u Izvrsnoj
    vlasti po Ustavu.Vucic cim otvori usta
    krsi zakon igazi institucije drzave.
    Pretvorio je drzavu u svoj privatni posed.Dozlogrdio i Bogu i narodu
    koji jedva prezivljava.Ako se iko normalan pojavi kao protivkandidat
    na predsednickim izborima narod ce
    madovno glasati kao protiv Milosevica.

    1. Predsednik Republike nema nikakva ovlašćenja.
      On ima samo skromne nadležnosti propisana u članu 112 Ustava R Srbije.

    2. Ma da , narod jedva preživljava a od automobila ne možeš da prodješ u BG, a u Srbiji ima dosta porodica koja imaju po 2-3 auta… Da ne pričam o tržnim centrima i banjama koje su prepune.. Naravno, siromašnih i gladnih će uvek biti, nadam se da će ih biti sve manje i manje.. Vučić nigde ne krši Ustav, nigde.. Ako misliš da krši.. reci..

  9. A nije pominjao da se mladi, sa master diplomom, ne mogu zaposliti u Javni sektor dok ne potpisu clanstvo u SNS?

  10. Dozvoli da Vasko Vasović bude generalni direktor RTS pa ćeš da vidiš šta je objektivnost!

    1. Ako Vasko pristane da po Vučićevoj dozvoli postane gd RTS-a onda je Vasko novo pečeni poltron.

    2. Ovaj ne zna šta priča..a za Vaska Vasovića se slažemo u potpunosti. Jednoga dana će sve doći na svoje, pa i objektivnost RTS-a, samo da Vasko dođe na mesto koje mu pripada i koje je apsolutno zaslužio.

  11. Ha ha ha ha ha ha KOMENTAR, AV/AV opet pokusava da bude „humoran“.

  12. Predsedniče, u okviru koje svoje nadležnosti si sebi dao za pravo da se baviš RTS-om i opozicijom tj izbornim sistemom u Srbiji.
    Pričaš o slobodi medija a ne vidiš da mediji koji otvoreno podržavaju vlas koriste fašističke metode da uvrede, ponize, lažno optuže sve one koji ne misle kao ti.
    Pričaš o na dolazećim teškim danima a time sebe promovišeš u budućeg heroja.
    Sada si veliki borac protiv Velike Albanije, to ti je bumerang, jer si bio i veliki borac za Veliku Srbiju, zbog čega poginu veliki broj građana iz skoro svih krajeva ex YU.

  13. Dokaz vise da ljudi slično razmišljaju je i pomisao na buniku(ja isto ko Marina)samo nismo je mi jeli vec ovaj dečko sa slike koji nikako da se sredi

  14. Dobar si Voljeni.
    Ako neces u Kurir da pises ‘kolumnu’ sa Svetislavom, mozda hoces na Pink da budes voditeljka?

  15. Bože dragi šta ovaj priča! Da mu nije pozlilo, jeli mu neko izmerio temperaturu? Nije valjda, nedaj Bože, korona? ON -koji se ne skifda sa TV ekrana, pa tako i sa RTS-a, gde je, uglavnom, GLAVNI UREDNIK, bi da ukloni partijske redakcije? I baš on, koji kada zine na TV i počne da politizira, grdi i ruži druge, provodi propagandu za sebe i njegov SNS, i naravno skoro nikada ne kaže punu istinu, ON traži OBJEKTIVNOST izveštavanja? Pri tome je on sam u svim svojim izlaganjima, monodramama i drugim kazivanjima najneobjektivniji. Verujte, dva puta sam menjao naočare jer nisam verovao svojim očima šta čitam. Ovo je školski primer savršene, vrhunske demagogije! Ali mu, izgleda, i pored krađe glasova, po njihovim rezultatima, veruje 27% glasača od svih upisanih u spiskove! Malo li je? Znači, bar ti Srbi rado slušaju foliranja, bajke i ruženja protivnika. Šta da se radi takvi su -kakvi su. I oni i njihov Vožd!

  16. Жели објективност а држи овог „генија“ а спречава Васка…
    Објективна објективност или Вучићева објективност?
    Жели или „жели“…

  17. Televizija netreba da naginje nijednoj stranci.Oni treba da budu slobodni mediji i da ugoste sve predstavnike stranki.Negovorim samo za državnu televiziju već i za sve druge privatne televizije.Tim favorizovanjem određene stranke podstičete narod da naginje mišljenjem prema njima.

  18. Ni ja nisam zadovoljan. Treba da objektivno kazu da Vucic saradjuje sa neprijateljskom EU/SAD/NATO koji su nas bombardovali i oteli Kosovo i Metohiju.

  19. Joj legende…pa dao si Kosovu pozivni broj, elektrodistribuciju, carinu, sve si im dao i glumiš spasioca…nemoj brate…da su žuti to uradili bilo bi krvi do kolena po Srbiji…

  20. Svi građani, bez obzira an njihovu partijsku opredeljenosz plaćaju rts platplatu. Zato treba da dobiju kvalitetnu uslugu i tačne i pouzdanbe informacije.

  21. Svi mediji, uključujući i RTS treba da budu objektivni. Građani žele da čuju tačne i pouzdane informacije.

  22. I ja sam kao gledalac ne zadovoljan zadnjih godina, pa je jedino resenje ukinuti TV pretplatu na recimo 5 godina. Hajde AV povuci dobar potez.

  23. Sin mu se druzi sa kriminalcima, a on se zali sto ga prate. Da je srece ne bismo ni znali koga ima od porodice, a kamo li njuhova imena. Tek kad je Tito umro sire narodne mase su saznale da ima sinove Zarka i Misu. Ovaj svaki dan tepa na televiziji „Danilu, Milici te malom Vukanu“, tati i mami, lignjama i sarmama. Dosta bre, vise.

  24. RTS mora da bude objektivna televizija, ne treba da ima partijska uredništva ali da se čuje i ta druga strana, a ne samo tajkunski mediji.

    1. Cekaj, samo me zanima da li ti sama razumes svoj komentar? Ako razumes ajde, molim te, pojasni. Mada cisto sumnjam da ces ako procitas ovo sto si napisala uopste znati sta si htela da kazes. Kapiram da si pokusala da „botujes“, ali cini mi se da cak i to sto ti je napisano nisi uspala potpuno tacno da prepises.

      1. Vučić neće da formira izbore jer opozicija oče da bojkotuju izbore. Vučić je doživotni predsednik Srbije i Evrope a ja sam njegova savetnica.

  25. Monti Pajton i Top lista nadrealista nisu ništa u poređenju sa ovim likom… spin doktorom nauka

  26. I ovog puta principijelno je odbio da priča o „aferi“ prisluškivanje. Čovek od reči nema šta.

    1. Ma da zaj—va, ali Dr.Sasa Zivic lepo pise o broju O, profesore jedva cekamo novo pisanje, zivi bili.

    2. Bas , u zdrav mozak . Ni da trepne covece . Ovo majka vise ne radja , mislim da je vreme da ucutimo pa ce nas mozda cuti Bog .

  27. Sunce ti zarko … Koje pomije ovaj narod ima umesto mozga kad moze ovako nesta da proguta. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

  28. Zašto onda za direktora ne postaviš Ivana Ivanovića a za glavnog urednika Kesića? Tada bi sve na RTS bilo objektivno a ne i stranački. 8ni nisu u strankama.

  29. Nece biti ministarstva za izbore . Izricit je bio predsednik , spadaju li ministarstva u nadleznost predsednika !

    1. Van svake pameti je ovo ministarstvo koje bi opet izbilo pare iz budzeta Srbije, lako je tako, e pa nece da moze.

  30. Vreme je da na čelo Srbije dodje neko ko ne liči ni malo na ovo Danas .
    Treba nam pristojan,umeren,obrazovan,ujedinitelj bez situacionih i emotivnih,, izleta,, Neko ko teške periode društva ne čini još težim.Nejveći,najlepši,najbitniji…proizvod jednog društva je država koja stoji na stubovima svojih institucija.Država koja će svima omogućiti da rade,Država je tu da stvara povoljnu atmosveru svom narodu,Paradoks u kome jedan naredjuje ostali klimaju glavom,daleko je od bilo čega.

  31. Za urednika „Danas-a“ vest o prisluskivanju predsednika jedne zemlje nema znacaj. Bravo za „istrazivacko, objektivno novinarstvo“!

  32. Sve zavisi kako ce tu izjavu Vucica shvatiti rukovodstvo RTS i RTV.Mogu shvatiti to je kao ; satro nisam zadovoljan sa vama u nasem objektivnom izvestavanju;.Slusam jutros na radio RTSa izjavu ministra Loncara; naj bolji smo u okruzenju i treci na svetu po procentu vakcinisanja gradjana,takodje smo naj bolji po niskoj stopi mortaliteta od korone.Nabroja ministar jos neke parametre gde smo naj bolji potvrdjujuci to brojkama izmedju Srbije i drugih zemalja.Samo je smetnuo sa uma da iznese koliko je lekara i medecinskog osoblja umrlo od korone u odnosu na okruzenje i svetske drzave.Daje urednik radio RTSa odgovoran da javnost informise objektivno,on bi uz pustanje govora ministra,dao svoju analizu o umrlim na radnom mestu zdravstvenih radnika.Mozda je predsednik na tu objektivnost hteo da ukaze.

  33. Господине Вучићу није она једина али је једина што није у СНС.Дали се питате колико имаплату генерални директор ЕПСа па Гувернерка Табаковић а једа радник у производњи у мом крају 3500 диннара пензионери чк и 15000 динара,па замислите како ће сиромашни ови људи плаћати струју и потезе под кровом коима живе а да не говорим о о тротоарима и птевима којим се крећу,шта ће потом јести?Док се министри и сви у влади хране на кухињи Државе где га богати ручак чека за мизерне паре,Требате смањити свима њима личне доходке на ниво зараде радника, Нисам ја за комунизам ма да ово мало тако изгледа али брате оно имау и обезнеђују чак за своје чукун унуке док се раднику исељаку лепи стомак за леђа.Имам ја доста тога да каже али ђаба је то све кад знам да ће ово моје писање завшити у корпу за одпад.Са великим постовањем Марко

  34. Mala ti plata Aco? Mani se ti smrdljive srBske politike i dođi na bauštelu u Frankfurt. Jeste da se mora zapeti i pretovariti kičma ali češ sa svojim radom zaraditi i 2500 evra mesečno. Verujem da si hrabar radan i vredan čovek jer radiš 25 časova dnevno pa ti radno vreme od 7 do 5 neće teško pasti. Ima tu ljudi sa svih govornih područja Balkana pa ti znanje Nemačkog nije neophodno.

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 9

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.