Vučić o “bentliju”: Uveren sam da nisu hteli da naude 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ne veruje da je neko želeo da mu naudi kada je automobil „bentli“ u Beogradu presekao kolonu u kojoj se nalazilo njegovo vozilo.

„Ništa strašno se nije dogodilo, pretpostavljam da su to slučajnosti… Gotovo sam uveren da njihova namera nije bila da meni naude. To je na nadležnima da utvrde“, rekao je Vučić na televiziji Happy.

On je dodao da nije plašljiv i da čime god da mu prete ne mogu da naude Srbiji.

Vučić je rekao da se incident u subotu dogodio pred drugi sastanak sa predsednikom i premijerkom Republike Srpske Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović.

On je rekao da ga je u subotu uveče kontatirao glavni urednik Politike Žako Rakić, koji je rekao da imaju informacije o događaju na Topčiderskoj zvezdi, a da je on zamolio Rakića da to ne objavljuje.

Vučić je napomenuo da je to bia njegova želja, a ne pritisak, ali da je Politika to objavila i da misli da je ta informacija iz policijskih izvora, dodajući da za taj kanal nadležni nisu znali.

On je rekao da obično znaju za izvore iz policije koje imaju drugi mediji.

Trojici mladića koji su u subotu automobilom „bentli“ u subotu naleteli na kolonu vozila u kojoj je bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, danas je određen pritvor do 30 dana.

U pritvoru su osumnjičeni Luka R, Miloš T. i Stevan D, koji su bili u automobilu „bentli“.

Incident se dogodio u subotu oko 8.20 na kružnom toku na Topčiderskoj zvezdi kada je na vozilo u kome se nalazio predsednik Srbije naleteo automobil „bentli“ španskih registarskih oznaka.

Osumnjičeni su ubrzo uhapšeni i određeno im je zadržavanje do 48 časova, a prema navodima lista „Politika“, reč je o radnicima obezbeđenja jedne beogradske diskoteke koji su od ranije poznati policiji po izvršenju različitih krivičnih dela.

Izvor „Politike“ je naveo da mladići nisu imali nameru da preseku kolonu u kojoj se nalazio predsednik Srbije, već da je do sudara došlo pošto je vozač „driftovao, odnosno brzo okretao automobil pod punim gasom tako da gume počnu da škripe“.

– Kajem se što sam rekao da Siniša Mali neće biti naš kandidat za gradonačelnika Beograda, to je nepravda koju sam napravio pod strašnim pritiskom kojem sam podlegao, ocenio je Vučić gostujući na TV Happy.

Vučić je rekao da je dokazano da nije istina da Mali ima 24 stana u Bugarskoj i da je falsifikovan njegov potpis.

On je izjavio  da je „militantna urinarna politika“ jedina koju opozicija ima.

Nema politike u kojoj bi rekli „idite u Evropu nešto brže, uradite nešto sa Kosovom, nešto sa investicijama“, ocenio je Vučić, koji navodi da može da izgubi poverenje građana, ali ne i obraz.

Kada budu izbori za predsednika za četiri i po godine, možda ću vama predati vlast ili nekome koga ja odredim. U međuvremenu čemo imati i parlamentarne izbore i neko će vama ili nekom drugom dati vlast, rekao je Vučić.

Vučić je ocenio da je Milovan Brkić, koji na svako suđenje donese potvrdu da je lud, postao glavni ideolog srpske opozicije.

Ni u jednoj zemlji nije moguće da se javno preti predsedniku, ukazao je Vučić, pošto je u toku intervjua emitovan snimak izjave Brkića, koji govori da niko ne može da izbegne metak.

Vučić je tokom emisije pokazivao i čitao tvitove ljudi koji govore loše o njemu, porodici i njegovoj vlasti.

Nemam gotovo rešenje, nema ga niko, ali se sigurno neće dogoditi da se probudite, a Vučić priznao nezavisnost Kosova, izjavio je Vučić.

On je podsetio da je Srbija prihvatla da se dijalog vodi u Briselu, pod pokroviteljstvom Evropske unije (EU).

Ukoliko neko smatra da bi trebalo uvoditi nove aktere, napomenuo je Vučić, trebalo bi razgovarati i o tome.

Mi time moramo da se bavimo, rešavamo probleme, garantujemo bezbednost narodu, da vide svoju budućnost na ognjištu i kako da se postavimo, rekao je Vučić.

On se založio za dogovor, ozbiljni konsenzus, da svi zajedno preuzmemo odgovornost za budućnost.

Krenuće sad mnogo inicijativa, ali posle Njujorka, najavio je Vučić i rekao da će se tamo videti sa ruskim šefom diplomatije Sergejem Lavrovim, američkim i zvaničnicima iz Nemačke i regiona.

Moguće je da tamo bude i Hašim Tači, „pa ćemo videti kako će to da izgleda“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

11 reagovanja na “Vučić o “bentliju”: Uveren sam da nisu hteli da naude”

  1. Predsedniče kad će neki novi serijal dogodovština koje se samo vama događaju? Baš su interesantne storije o Vama, gde Vi ni luk jeli ni luk mirisali, stvarno nam pomažu da zaboravimo svu bedu oko nas. Hvala vam predsedniče.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.