Vučić o izveštaju Evropskog parlamenta: Međusobno priznanje predstavlja nepoštovanje sopstvenog pregovaračkog okvira EU 1foto: Printscreen/PINK

Govoreći o izveštaju Evropskog parlamenta u kom se traži međusobno priznanje Srbije i Kosova, predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da to neka čudna politika i da to predstavlja nepoštovanje sopstvenog pregovaračkog okvira od strane EU u kom piše da je cilj normalizacija odnosa Beograda i Prištine, ali ne i međusobno priznanje, za koje je rekao da je njihova lepa želja, ali da Srbije to ne želi. Vučić je danas otvorio sektor B5 obilaznice oko Beograda od petlje Orlovača do tunela Straževica.

Taj pregovarački okvir je donela Evropska komisija, a potvrdio Evropski Savet, kaže Vučić,

-Možemo da imamo svoje mišljenje i eto može nam se, poručio je predsednik Srbije.

Ocenio je i da je traženje „međusobnog priznanja“ – „neka čudna politika“. Spreman je kaže da sve njihove udarce primi na sebe, jer su pravda i moral na strani Srbije.

-Vi svoj posao, mi ćemo svoj. Ne mogu da negiram značaj opštih akata koje usvaja Evropski parlament, nije za šalu. Ali eto odluka naša je takva, i verujem da će ubrzo potvrditi i Vlada i Skupština Srbije, naveo je Vučić.

Govoreći o navodnim napadima N1, Danas i Nove S na njegovog sina Danila, rekao je da je svog sina video na nekoj televiziji, Novoj ili N1, sa kriminalcima i ubicama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari