Vučić: Poništavanje odluke o Trepči

Ostavite komentar


  1. A oni ce bas da se nasekiraju. I DOKAZU kako se nasi politicari i Srbija tamo vise nista ne pitaju.

  2. nema mu pomoći,potpuna šizofrenija !!!ponovo se samoreklamirao i samohvalio,stavljajući sebe u prvi plan i njegovu ugroženost od "neprijatelja",a pljuvao po pristojnim ljudima koji zahtevaju pravnu državu i vladavinu prava,i ponovo se pravio brižnim "čovekom" ,sakupljajući poene na tuđoj ličnoj nesreći…bolesno 100%

  3. Ja sam iznenadjen i uvredjen. Kada mi iz Stranke Zdravstenog Razuma preuzmeno kormilo od tanker zvani "Bela ladja" ima, bre da udarimo šakom o sto i rasteramo sve te svetske štetoćine i vucibatine koje nam mrse konce, ako treba će da napravimo medjunarodni incest. Ćirko, moj ministar spoljnih poslova u senci ladovine, već je obavio prve konsumacije po stranim ambasadama.

  4. već će iskoristiti sve mogućnosti za razgovor o Trepči. Баш ме живо занима с КиМ?

  5. Ako Vucic i brat mu blizanac president Nikolic zajedno sa Nikolicevim miljenikom ambasadorom Srbije na Kosovu M.Djuricem "poniste odluku" o Trepci
    u susednoj drzavi Kosovu (u kojoj nijedan od njih ne mogu uci bez pasosa)
    mogli bi istovremeno da poniste i odluku o "izdvajanju" Slovenije,Hrvatske,
    Bosne …iz " Miloseviceve Jugoslavije": Isti film traje u Srbiji vec 30 god. dok se narod valja u zivom blatu do bezsvesti i kopa po kontejnerima trazeci ostatke hrane koje su ove "patriote" bacile.

  6. Ispravno! Treba Albancima pokazati da Srbija nije tikva bez korena! To što pokušavaju da izvrše pritisak na Srbiju neće im tako lako proći.

  7. Srbija će kao i uvek pokušati prvo razgovorom da reši problem, Priština je ovime prekršila i sporazum zato se ovo što ona trenutno radi ne može tolerisati.

  8. Ovo je jedina logična odluka vlade. Lažnu državu ne priznajemo niti njene odluke.

  9. Genijalna ideja Velikog Vođe. Tako ću i ja sad da poništim brak moje bivše devojke.

  10. Umeren i razuman postupak i odluka vlade, prakrično se Prištini nude razgovori i dogovori o srpskoj imovini na KIM bez tenzija i dizanja halabuke na obiostrano zadovoljstvo ili nezadovoljstvo.

  11. Nadam se da je Priština shvatila poruku Beograda, nema tenzija, ni potrebe za njima da se sedne i razgovara, da se reši problem po medjunatodnim propisima i arbitražama.

  12. Sa malim zakašnjenjem pristigli tkz botovi (a službenici SA avavava,db-a…)i odmah se bacili na botovanje bez svojih debilskih komentara !!!

  13. Nesto bre razmisljam.Cini se da je Aca sa drustvom na sednici koristio svoje spiritualne mogucnosti i prizvao Slobin duh.Sloba se rado javio i rekao im:Tako je drugovi, kada sam ja 1999-te pobedio NATO mozete i vi sada.Ja nisam dao Kosovo pa nemojte ni vi Trepcu.

  14. Strasno je kakve komentare pisemo. Da li se pitate da li je to jedini izbor bio? Nama je najlakse sa ove strane da osudjujemo.

  15. Naravno da je poništavanje. Dosta je bilo perfidne i narcisoidne politike dotičnih iz Prištine.

  16. Koliko je mržnje u nas samih prema nama samima. Blatite našu zemlju. Može vas biti sramota.

  17. Albanci misle da sve mogu kako oni zacrcaju i na silu. Ali neke stvari su se promenile u Srbiji. Morace i oni da pocnu da postuju ako ne srpski onda medjunarodni zakon.

  18. Srbija je spremna da brani svoje bogatstvo i verujem da ce i odbraniti. Kako god bude situacija zahtevala.

  19. I ova i svaka sledeća sramna odluka lažnih Prištinskih institucija mora biti poništena.

  20. U ovom trenutku Vlada je donela jedinu moguću odluku, objavila je svetu da je za nas odluka Prištine ništavna, naglasili smo da se svoje imovine nećemo odreći. Bez pregovora nema pomeranja sa ove tačke.

  21. Svojina je kategorija koja se stiti. u papirima pise da je Srbija vecinski vlasnik "Trepce" sa 55% vlasnistva, dok 20% imaju radnici, dok je ostalo u rukama malih akcionara. I o cemu vise da polemisemo kad je "Trepca" u vlasnistvu Srbije!

  22. Nadam se da ce se sad i Brisel oglasiti. Ne mozemo sami kroz ovo, treba nam podrska EU.

  23. Trepča treba da nastavi sa radom i Trepča je bila i ostaće srpska! Ne mogu Albanci da kroje sudbinu srpskim kompanijama i da zaustavljaju razvoj i opstanak severa Kosova i Metohije!

  24. Hh, ha, ha, baron Vucic od Minhauzena, pa ovo je vrh. On cim zine slaze. Potpuno se pogubio. Cuj ponistava odluke vlade strane drzave, Ma jok, nije se on pogubio. On priprema teren za buducnost kad bude gekno. Ne sudi se tesko mentalno poremecenom coveku vec mu se odredjuje mera lecenja u ustanovi zatvorenog tipa.Iz te ustanove se izlazi na potpis lekara koji ce potvrditi da je izlecen a posto nije ubica nema opasnosti po drustvo i eto ga napolju da slobodno krcka opljackano od naroda i drzave. Do tada prisustvovacemo jos vecim cirkusima nego do sada. Mora da zabetonira dijagnozu da ne dopadne suda i robije. zivi bili pa videli.

  25. Mislim da je ovo veoma ispravna odluka i do sada najpametnija da se stavi do znanja Pristini nas stav.

  26. Bravo, bilo je krajnje vreme objasniti Pristini da ne moze da raspolaze nasom imovinom

  27. Što ne ponište i "Brexit"!? Ludilo je uznapredovalo – onomad su Kalašnjikov i Tadić Kosovo "branili" turanjem u ustavnu preambulu, a ovi sada umišljaju da mogu papir da koriste i kao ofanzivno sredstvo!? Trst je naš!

  28. Nije mi jasno zašto krivite Vučića zbog sumanutih odluka albanskih političara sa Kosova. A i ispravno je postupio, jasno im je stavio do znanja da neće dozvoliti otimanje srpske imovine, ali i da neće ulaziti u nove sukobe. Srbija danas ima mudrog lidera, a oni više nemaju partnera za ratne igre.

  29. Svaki jednostrano donesen zakon bez predhodnog dogovora ce ovako zavrsiti , ne moze albanska strana da radi mimo predhodnog ozbiljnog dijaloga nista na svoju ruku.Da je ovako Sloba devedesetih ozbiljno pristupao ovom pitanju , kao i demokrate dvehiljaditih nikad nebi dosli u ovakve pozicije.

  30. Mi smo nezavisna i samostalna zemlja , jedan od razloga sto Kosovo* ima zvezdicu su upravo ovakva razmisljanja i igranja zakonodavstva u nasoj juznoj pokrajini.

  31. Vidi se da se radi i trudi koliko god je u njegovoj moci….sad to sto smo mi mali, nejaki, manipulativno podlozni je druga prica a tek sto volimo da udaramo po svojem kao da je tudji…

  32. Pa što ovi botovi čitaju Danas kada im premijer iste ne čita. A što se tiče onog dela sa ciničnom molbom da ROSE ne interveniše. Koga će poslati na njih svog brata, Šešeljeve ili Tomine sinove. Dosta slanja tuđe dece imaš svoju pa ih šalji.

  33. Teotija zavere opet na delu!
    Opet život "ni na nebu ni na zemlji" u duhu "Koštunicine premabude ustava Srbije…

  34. Pregovaranje sa stranim izaslanicima kao i predstavnicima Pristine je jedini nacin za resavanje problema Trepce.

  35. Odluka je ponistena i ostaje samo da se vode dijalozi i o Trepci i o drugoj imovini na Kosovu.

  36. Sada će Vlada Kosova da donese odluku o poništavanju svih odluka Vlade Srbije o poništavanju odluka Vlade Kosova o Trepči ! Inače, srpski Ustav ima izvesnu preambulu koja se poštuje kao što će se poštovati i ova odluka srpske vlade.

  37. Srbija u svom sastvu i dalje poseduje Kosovo ,tako da sva akta koja vestacka drzava Kosovo donese nisu validna .I bitnoje da je stav vlade Republike Srbije da akta o Trepci budu ponistena.

  38. Jedini ispravan način da se Trepča zadrži u našem vlasništvu je poništavanje nelegalnih akata kosovskih institucija.

  39. Naravno da treba Trepca da nastavi sa radom, to je dobro za celu Srbiju. Svaka cast na odluci da se ponisti to resenje.

  40. "Svaki jednostrano donesen zakon bez predhodnog dogovora ce ovako zavrsiti , ne moze albanska strana da radi mimo predhodnog ozbiljnog dijaloga nista na svoju ruku."
    Evo ga jedan da objasni tu naopaku "logiku"… Ovi u Beogradu mogu da se prave kako veruju da je Kosovo deo Srbije i kako neko iz Prištine treba i mora da ih pita za mišljenje i saglasnost kada donosi zakone, ali to nipošto nije tako. U toj Prištini sedi Skupština i Vlada Kosova i donose zakone (na njihovu žalost) isto kao što to u Beogradu čine ovi naši. Fućka se njima šta o tim zakonima misli Đurić, kao što se nama fućka šta oni misle o našim zakonima, samo što još nisam čuo da je neko u Prištini odvalio kako će da "poništi" neki srpski zakon; toliko odlepili nisu…

  41. Mislim daa je pravo vreme da nas premijer pokaže kakav je državnik, i da neće trpeti ovakve stvari, koji su direktno usmereni protiv građana Srbije

  42. Trepca pored toga sto ima veliki znacaj za opstanak severa KiM, moze takodje uticati i na narusavanje mira u regionu.

  43. Premijera kritikuju oni koji su trebali pre njega da reše ovakve i slične probleme.Ali na avu sreću. ..mogu samo da ga kritikuju.

  44. Pregovore treba nastaviti, ali ne i dozvoliti da se kompanija Trepča nipodištava od strane onih kojima pomenuta kompanija ne podpada. Odluka o poništavanju svih odluka je ispravan potez i treba pažljivo nastaviti na dalje.

  45. Vlada je pokazala zrelost i ozbiljnost u pristupu ovom problemu. Jasno i treba staviti do znanja svima, da mi na takve vrste zakulisnih radnji ne pristajemo ni za kakvu cenu!

  46. Srbija ne priznaje tzv. državu Kosovo, tako da ni odluke nečega što ne postoji ne mogu da postoje za nas! Tako i treba!!!

  47. Srbija je svakako spremna na kompromise, ako su i drugi smerni. Spremni smo jer razmisljamo o buducnosti, moramo da nastavimo da razgovaramo sa svima, da nastavimo svoj put ka EU.

  48. Srbiji je sada teze nego ikada , moramo odrzati jedinstvo mir i doslednost u tome da se podrzavaju odluke vrha vlasti

  49. Ova izjava je potpuna i lako dokaziva besmislica. Ako AV ne priznaje Kosovo i smatra ga našom teritorijom onda se ne priznaju svi zakoni Kosova pa samim tim i ovaj, tako da nema šta tu da se poništava. S druge strane, ako AV priznaje Kosovo kao zasebnu državu onda poništavanje zakona druge države je nemoguće, što je i maloj deci jasno.

  50. Da naš baron fon Minhauzen, kao student (generacije) pravnih nauka objasni kako može da poništi Odluka o prisvajanju Trepče, koja je doneta od strane šiptara, dakle -JEDNOSTRANO. Šta god ko misiio o onoj Editi , ona barem ne laže, već jasno i otvoreno kaže da ta Vučićeva odluka nema ama baš nikavo ni pravno niti političko dejstvo!

  51. To je ocigledno da nas premijer ulaze sve napore da se spase sve srpsko na KiM i mi to kao narod moramo postovati,vidi se zabrinutost ali se vidi i jaka volja da se Trepca ne preda u ruke samoproklamovanoj zemlji Kosovo.

  52. To je jednostavno nedopustivo sto su pokusali da nam urade sa Trepcom. Verujem da ce i Brisel brzo reagovati i pomoci nam.

  53. Znam da ce odmah sada svi da udare na Premijera ,ali Premijer Vucic je napravio najbolje sto je mogao u ovom trenutku.

  54. Snažno i bez uvijanja da se zna ko je spreman da zaštiti svoje vlasništvo koje je nesporno ali se ipak moramo boriti za njega.

  55. Ponistenje ove glupe odluke je neophodno, verujem da ce Premijer uspeti da zadrzi ono sto je nase.

  56. Pravda jeste spora ali uvek na kraju pobedi. Srbija ce u medjunarodnim krugovima koristiti sva pravna sredstva i svoj ugled da zastiti svoju imovinu i prava Srba na Kosovu.

  57. Naravno da je odluka Pristine ponistena.Jasno je da se necemo odreci nase imovine na Kosovu.

  58. Premijer Vucic koristi sva diplomatska sredstva da sacuva Trepcu i srpski narod na Kosovu i Metohiji

  59. Verujem da je donesena odluka ispravna i korektna, i da nece doneti neki dalji problem Srbiji.

  60. Srbija će svaki pokušaj oduzimanje imovine sprečiti, to je činjenica. Srbija će se do kraja boriti za KiM.

  61. Svaka odluka Prištine koja ima za cilj da destabilizuje region i treba da bude poništena.

  62. Ovoj tiraniji se mora stati na put, nedopustivo je ponasanje albanaca sa KiM,a EU neka samo cuti!

  63. Trenutno je ovo bio pravi potez Vlade R.Srbije,ali se mora nastaviti dalje,kako ne bi ostali bez imovine koja je naša.Verujem da će Srbija uspeti da zaštiti Trepču.

  64. "… doslednost u tome da se podrzavaju odluke vrha vlasti…" Zlo & naopako!

  65. Tako je, dosledni i sada kada je teško, ne možemo prepustiti dobra na Kosovu zarad naših ljudi tamo i naše dece.

  66. Drago mi je sto je Premijer komentarisao smrt decaka…verujem da ce istraga biti sprovedena do kraja i da ce odgovorni odgovarati.

  67. Ovoga puta Srbija ima mnogo snažniju poziciju u medjunarodnoj zajednici i u stanju je da se na ovakav način suprostavi otimačini.

  68. Naša borba je pravedna imamo ograničena sredstva za korišćenje ali moramo uspeti u svom naumu da zadržimo i zaštitimo naše interese na Kosovu .

  69. Srbija nema nikakav uticaj na Kosovo.Ono je praktično nezavisna država i ne polaže račune Srbiji.Zato je apsurd kada srpska Vlada zamišlja da može da utiče na tuđe odluke i poništava zakone drugih država.

  70. Jako je lepo govorio A.Vucic o trebci, on je jako realan i u svim smislu dobar politicar!

  71. Srbija je uvek spremna na razgovore i pregovore, ali tu želju mora da pokaže i druga strana. Ukoliko nema volje Prištine da se nastali problemi imovine reše na za Srbe prihvatljiv način moraju se preduzeti sve zakonom dozvoljene radnje kako bi se Albanci stavili na mesto gde pripadaju.

  72. Juriš na "vetrenjače" (kao don Kihot) uz sveće, kandila, tamljan…
    Umesto da se bavimo stvarnim problemima u Srbiji gde, na primer, 85% naše dece bivaju žrtve vršnjačkog nasinja….eto opet "dronova", magle, novih preambula ustava…zbijanja tzv patiotskih redova ispod Tarabićeve JEDNE ŠLJIVE

  73. Srbija je uvek spremna da na miran način rešava nastale probleme, da razgovara sa Prištinom, ali neće dozvoliti da bilo ko gazi po njoj i otima njenu imovinu od koje zavisi opstanak Srba na njihovim vekovnim ognjištima na KiM.

  74. Mi cemo sigurno stiti nasu imovinu na Kosovu i necemo dozvoliti Albancima da nam bilo sta otimaju.

  75. Zaista odlicna odluka,sve odluke kosovskih Albanaca je potrebno ponistiti.Mi moramo cuvati nasu imovinu i mi cemo je i sacuvati.

  76. Bitno je da premijer i Vlada brane ono sto je nase i nedaju nikome ni po koju cenu ni ucenjivanje

  77. Ocekivao sam ovakvu odluku jer Srbija Trepcu nece dati tako lako kao sto su oni mislili.

  78. Svaka drugacija odluka bi bila veliko iznenadjenje jer Trepca pripada Srbiji i mi cemo se za nju boriti svim snagama.

  79. Jeste li stavrno pri svijesti g. premijeru. Pa vi niste donjeli odluku, tako da je mozete ni ponistiti. Zamisliote, Hrvatska ponistava odluke Beograda, ili obrnuto. Sto mislite, ljudi su budale? Meni izgleda da taj epitet pripada vama, liderima.

  80. Nije valjda Pristina mislila da ce Srbija prihvatiti njihove odluke? Imamo pravo da zastitimo nasu imovinu na KiM.

  81. Dobra je odluka da se ne ide pred UN, to ne bi pomoglo nista. Pokusace se spreciti realizacija odluke Pristine.

  82. Mislim da je pravi momenat da nas Premijer dodje na sledecu konferenciju za novinare Kurira i Informera sa svojim doktorom i overenom zdravstvenom knjizicom.Tonaravno vazi i za malog Djurica .

  83. Srbija se bori da ocuva svoju imovinu na Kosovu.Ponistavanjem akata o kosovskim institucijama Vlada stavlja do znanja da nece pristati na ucene oko svoje imovine na KiM.

  84. Srbija ce svakako iskoristiti sve pravne mogucnosti da joj niko nema pravo da suprotno Zakona oduzme imovinu. Srbija bi u tom slucaju mogla da da saglasnost Fondu za razvoj, tako da bi arbitraza bila statusno neutralna jer nije izmedju dve drzave, vec izmedju pravnog lica i Kosova, ovim se izbegava arbitraza izmedju dve drzave.Aleksandar Vucic je upravo i odbio predlog da se ide na arbitrazu izmedju dve drzave jer bi to pravno znacilo da smo priznali Kosovo.

  85. Sve je na našoj strani a vlada sve to koristi i konkretnim merama se suprostavlja pravnom nasilju.

  86. Ko kaze da Psiho nije veseljak?Slatko sam se nasmejao ovom tekstu.Vlada Srbije donela odluku da ponisti ovo sto su na Kosovu odlucili.Tako mozes da ponistis i odluke u Spaniji,Azerbejdzanu ili gde god.Sve je to Psiho potpisao u Briselu odavno,ovo je predstava za ovaj glupi narod.

  87. Tako treba! Da pokazemo ko smo i sta smo, da ne im pokazemo da se ne mogu igrati sa nama.

  88. Mislim da se ponistavanje odluke o Trepci i ocekivalo. Sramotne odluke i jesu samo za ponistavanje. Nadam se da ce i u nadleznim institucijama ponistiti.

  89. Nas stav je jasan ,drugi neka razmisljaju sada kako ce se ponasati..Moraju znati vec jednom da se ne mogu igrati vise snama ..Ta vremena su proslost..

  90. Necemo dozvoliti da nas niko vise ucenjuje i sabotira! Narod zeli pravdu i da nam ne otimaju vise!

  91. Imamo državni vrh koji zna svoj posao u tančine i neće dozvoliti prištinskim cirkusantima da ih izigraju na perfidan način i da neznajući priznaju tvorevinu kosovo.Manipulacija se seče ovoga puta u korenu što prištevci nisu slutili.Međunarodna bruka i gubitak spora sa akcionarima će ih dodatno uvaliti u glib iz koga neće izaći.

  92. Ponistenje odluke je neophodno, potpuno je nelogicno uzimati nesto sto je godinama bilo tudje.

  93. Sve odluke koje donese Pristina nemaju pravno dejstvo bez dsozvole Beograda, tako se stiti interes drzave

  94. Ja bih da mislim da ovo nas premijer je dobar, dobar je i bori se za Srbiju i Rusiju,pravedan je iposten,to nekima smeta.Ja njega volimi svi patrijote ga vole,kaoi cela Srbija. Napred Vlada !!!

  95. Necemo dati Trepcu i tacka, sve sto je potrebno da odradimo po tom pitanju odradicemo.

  96. Ha, ha, koji cirkus sa ovim botovima? Nijedan normalan i castan covek ne bi radio taj posao pogotovo sto se radi o izjavama jednog patoloskog lazova i po mnogima psihopate.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.