Vučić posle razgovora s Lavrovom dodatno zabrinut zbog ideja o rešenju kosovske krize

Ostavite komentar


  1. U poslovicno eufemistickom narativu aktuelnog Predsednika Srbije, panika se naziva zabrinutost. Barem ja to u tom kljucu citam.

  2. Zasto je zabrinut posle razgovora sa Lavrovom valjda treba da bude suprotno.Rusi podrzavaju 1244 sta bi vise.

    1. А, Вама су ту резолуцију, Мијатовићу, препричали јуловци, па у глави кад помислите на њу видите руску бајку.
      Одвојте 10-ак минута, нађите на страници ОУН аутентични текст те резолуције на енглеском, руском или француском, па сами пажљиво прочитајте и уверите се шта све тамо пише, и шта не пише, па онда поразмислите о „руској подршци“.

    2. Rusi podržavaju ono što njima odgovara. Da njima ponude amerikanci priznanje Krima za priznanje Kosova, oni će biti ZA.

  3. Pored poslovicne zabrinutosti postoji i termin panika pred spoljnopolitickim delovanjem, dakle terenom na kome bas nemate zapazenih rezultata. I to je ta dramaticna istina sa kojom se morate suociti i odabrati ozbiljnije strucne saradnike i eksperte u timu, po cemu takodje niste poznati u vasem sveukupnom delovanju u kome se uglavnom oslanjate na vasu sarenoliku retoriku i bolno nekompetentno klakersko okruzenje. Mislim da ubrzano dolazi vreme preduzimanja krupnijih promena. Najdobronamernije.

  4. „Braća“ Rusi trampili priznanje Kosova za umanjenje sankcija zbog aneksije delova Ukrajine, a diktator – huligan vučić mora da potpiše obećano da ga ne bi sa Zapada pustili niz kanalizaciju.
    Nego, što za ove izbore nema Merkelove da ga primi ili Makrona da mu poželi uspeh na lažnim izborima ?
    Polako se urušava kartel braće i sinovca vučić.
    Služba mora iznedriti nekog novog koga će nakon gubitka Kosova (a radi opstanka mafijaškog sistema) „bog poslati da spasi Srbiju i sačuva nam Vojvodinu i Sandžak.
    Pa poslušnici vi izađite na lažne izbore i glasajte za ovog izdajnika i krimosa, pomozite pogubljenom huliganu da izda Srbiju !

    1. Svaka cast za komentar Lazare, svaka ti ka’ u Njegosa. Nego, ‘sluzba’ nam je iznedrila i AV i celu njegovu bulumentu, isto kao i Seselja onomad. Dok se tajni arhivi ‘sluzbe’ ne otvore, nema nam spasa. A to sto nijedna vlast nije htela da raspusti Udbu i otvori arhive, to vec govori o onima koji su bili na vlasti, od 5. oktobra pa na ovamo.

  5. Ne citirate Lavrova u kompletu.
    Skracujete niegovu izjavu bas onako kako bi Vucic zeleo i vase gazde.
    Neko bi pomislio da ste na istoj strani?
    Fali vam rezolucija 1244 i to da je Rusija insistirala da se u njoj nadje to da je KiM deo Srbje.
    Kosovo i Metohija je Srbija PO SVAKU CENU!

    1. Цитирајте пасус из резолуције у којем стоји да је Косово део Србије, Зоране.

      1. To konstrktivno tumacenje je za neznalice i obican spin.
        SR Jugoslaviju su cinile dve republike, a republike Srbija ima dve AP, Vojvodinu, Kosovo i Metohiju.
        P.S.
        Gde postoji „Kosovo“?

    2. @Koja je ta vaša „SVAKA CENA“? Vaša glava,glava vašeg potomka ili unuka,tuđeg deteta?! A Kosovo je Srbija taman toliko koliko tamo ima zakonodavnu,sudsku i izvršnu vlast!

      1. Znaci isto je kao i u centranoj Srbiji, bar sto se sudske, izvrsne i zakonodavne vlasti tice.

    3. @Zoran*** U rez.1244 se NIGDE ne pominje Srbija već samo SRJ.Pročitajte malo pažljivije taj dokument!

        1. I samostalna Crna Gora takodje. Kao i Kosovo. Bolje da je Srbija posebno trazila samostalnost, kao i sve republike ex-Yu. Mozda bi ostala i bez Vojvodine, ali bi se u medjuvremenu demokratizovala i opametila. Nikada nije kasno za promene.

      1. Kapiram ja da morate da opravdavate Vucicev defetizam i tumacenje svega na stetu Srbije i Srba.
        Mogao je vas Aca Srbin da objasni Lavrovu sta gde pise jer n ocigledno ne zna.Da ga Aca poduci medjunarodnom pravu, diplomatiji i kako se sta tumaci?
        Aca koji je toliko mocan pregovarac da uvek daje sve za nista.

      2. SRJ odn Srbija, Crna Gora i Kosovo (ostatak ex-Yu) ili bolje reci (za rodoljube) „Srbo/Gora“ iliti Crna/Srbija, vise ne postoji. Sa ili bez Kosova. Srbija treba napokon da se pogleda u ogledao. Bude sta bude.

  6. Dacic u kontaktu sa Lavrovom izgleda kao jagnje (odn lisica) u kontaktu sa
    vukom odn medvedom.

  7. I Vucic i Dacic, odn SNS i SPS, znaju da je prica sa Kosovom odavno zavrsena. Zato traze nemoguce (da bi duze ostali na vlasti), povezivanje samostalnog Kosova sa okupiranim Krimom. Lavrov je tu, da ih ubedi u suprotno.

    1. Ako je priča završena zašto postoje razgovori i pritisci amerike i eu? Gde se zaturila prosta logika?

  8. Ako je Prvorođeni dodatno zabrinut posle razgovora sa Lavrovim, šta će biti posle razgovora sa Grenelom?

      1. ….A i DEA bi imala štošta da priupita njega i njegovog batu, pa ako neće sa njim, može da razgovara sa njima. Isto važi i za ortaka Tačija, zato su njih dvojicu i okupili.

    1. Ako je Prvorodjeni sa voljenim Lavrovom bio zabrinut, sa Grenelom ce totalno riknuti. Nisu mu ovi „biracko telo“ u cemtralnoj Srbiji odn Sumadiji.

    1. Za ulazak odn prikljucenje u EU, treba da ima definisane granice, sto kod Srbije nije slucaj. Prisustvo Dodika u Beogradu kao glavnog shefa odn sherifa Banja/luckog entiteta, pokazuje da to nije tacno.

  9. Izgleda da je Rusiji više stalo do teritorijalnog integriteta Srbije nego našoj vlasti. Ključna reč je „izgleda“. Pre bih rekao da ih je baš briga. I jedne i druge.

  10. …kljuna izjava…„Ako mislite da je moguće da priznamo Kosovo ili da Kosovo uđe u UN, a da mi ne dobijemo ništa nego obećanje da ćemo biti članovi EU naš odgovor će biti – ne“, rekao je Vučić….znaci ‘zvanicno ce priznati…mi ulazimo u eu… jer eu se uskoro raspada svakako…

  11. Šta znači da priznamo a za uzvrat ne dobijemo ništa?
    O kakvom priznanju pričaš čoveče?
    Pa ti si zreo za robiju koja ti i onako ne gine.
    Da ti nije palo na pamet tako nešto izdajniče

  12. vucic kaze – ako mislite da se saglasimo da kosovo udje u un a da mi ne dobijemo ništa onda nas odgovor je ne. šta će se desiti ako srbija dobiti nešto da li ce onda srbija biti saglasna da kosovo postane član un itd. šta ovo znači . verujem da ce čuvena novinarka sa tv pink gospodja uzelac tražiti da av razjasni ovaj stav.

  13. Ako budes slusao Ruse propast je neminovna.Oni samo gledaju Da grubo zgrabe sto vise za sebe

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.