Vučić: Poštovanje teritorijalnog integriteta Ukrajine, ali bez sankcija Rusiji

Ostavite komentar


  1. Znaci za 1 minut smislite laž.
    NIJE REKAO da smatra pogresnim remecenje ter.integriteta. i rekao je da su Rusija i Ukrajna bratski narodi sa Srbima.
    Stvarno ste bezobrazni

  2. Pametna odluka. Predsednik Srbije je još jednom pokazao da je na visini i ovog teškog zadatka.

  3. A ko je uveo sankcije belorusiji za mnogo manje stvari, lopove tebicemo sada sankcije da uvedemo, sve pokradoste zajedno sa putinom sto si krio pare u rusiju I kini

  4. A taman sam odmorio 2 dana bez „onoga kome se ne pominje Ine“ u medijima,kad eto ti ga sad.
    On navija i na jedne i na druge

  5. „putuj Evropo i pošalji nam malo peciva,…“ e gde si sad Đole da opevaš ovu budalaštinu

  6. Svaka rec na mestu, i svaka odluka na mestu. Savet za nacionalnu bezbednost je nasao pravo resenje

  7. Meni se čini da je Vučiću ovo jedina normalna ili barem relativno normalna odluka koju je donio nakon decenije vladanja

  8. To je „pravo“lice Srbije vucicu.Mislim da cete se vrlo brzo razocarati u vasu rusku bracu.Sramota da nije ni za komentar.

  9. Bedno, opet smo na pogresnoj strani istorije. Umesto da osudi agresiju i uvede sankcije, on tu uvija u oblande da bi bilo prihvatljivo obema stranama, a zapravo niko nece biti zadovoljan ovim.

  10. Rusija je do sada dva puta uvodila sankcije Srbiji , odnosno Jugoslaviji. Prvi put kao SSSR 1948 g. kada je narod Srbije i drugih republika tadašnje Jugoslavije, bukvalno gladovao, dok SAD i druge zapadne zemlje nisu počele da nas snabdevaju hranom. Drugi put 1992 g. kada je Rusija, kao članica Caveta bezbednosti, uvela stroge sankcije građanima Srbije, o kojima se sadaq strogo ćuti.

  11. Ne volem ga,ali prvi put doneta odluka koja stiti iskljucivo nase interese.A EU i onako necemo uci to i vrapci vide,kad nismo usli do 2012.

  12. Nije morao tri dana da misli i da ga boli glava. Sankcije Rusiji NE, teritorijalni integritet Ukrajine DA. Rat NE. Sa mojim IQ nije mi trebala ni sekunda. Više mi vremena treba za pasulj bez buranije, naftu koji smo imali a onda je po destostruko manjoj cene braći prodali. Što se tiče gasa samo da se masa ne talasa a tu je i Baja sa primanjima do jaja. Ništa ne reče; Da otvori granice i zaštiti ukrajinske izbeglice da ne stradaju uludo pa da zajedno kusamo buraniju. Ni braća Rusi ne bi mali ništa protiv sa svadbarski kupus i grafče na tafče. Ivica da peva Osman agu, Putinu na uvce.

  13. Srbija ima svoje vitalne, nacionalne i državne interese ali Srbija poštuje i tradicionalna prijateljstva i ne zaboravlja šta se sve dešavalo ni 2015. ni 1999. niti u svim godinama koje su ovoj krizi prethodile.

  14. Da je ovako branio KiM u Briselu i Vasinktonu, umesto sto je lezao na podu i sedeo na hoklici bilo bi nesto od njega….

  15. Teritorijalni integrite vise ne postoji. Pogotovo kada nekokog okupirate i ntrazite od njega da proglasi vojni udar. Inace primer Srbije i Ukrajine nemaju veze jadan sa drugim

  16. Prvenstveno da izrazim da sam protiv sistema ceo svoj život.
    Organski ne podnosim politički režim u Srbiji.
    Odluka koju je doneo dotični – dobra.
    Diplomatski, nema šta.
    Mislim, i dalje moj glas neće ići dotičnom ali treba biti fer pa nekad i reći – ovo vamj e bilo korektno. Kulturno, diplomatski, na mestu. Dobro, sa malo samosažaljenja u vidu „Ja sam kriv“ ali to je Vučićev prepoznatljiv stil izražavanja.

  17. U prevodu Srbija je uz Rusiju i protiv zapada…umisljajuci da je “ mala Rusija“..i za ocekivati je teske dane i godine za Srbiju…

  18. @Zoran I to si odlucio sad posle ovoga? Do sad si bio zakleti protivnik njegovog lika i dela, jesam li pogodio? Odluka je napravljena tako da ne izazove turbulencije u srbiji, ali tesko da ce moci da se provucemo sa ovakvom formulcijom. Kada bi to tako islo svaka zemlja na svetu bi imala takve stavove, ali na zalost ne ide to tako Ne ide to tako ni u Srbiji kada je beznacajno glasanje u pitanju, nema neutralnosti. To ova vlast i vi koji za nju glasate najbolje znate. Onaj ko ne glasa za vas je vas protivnik, e vidis tako je i u svetskom poretku i ovakve vratolomije nece proci nigde osim kod vas ‘odusevljenih“ odlukom. Odluka jeste racionalna, ali u ratu nema racionalnosti i ovo je isto kao da se direktno stavio na jednu stranu samo sto to ne sme jasno da kaze.

  19. Kako si se ti postavio prema tudjim granicama, tako ce I drugi prema tvojim. Izdao si Kosovo I Metohiju I zvanicno I priznao da vise nije ni teoretski u sastavu nase zemlje. Bices upisan u istoriju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.