Vučić: Pred nama najteži period, teži od onog iz devedesetih 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je pred Srbijom „teži period, teži od onog iz 90-ih godina“.

Vučić je na predstavljanju kompleta knjiga „Sabrana dela Milorada Ekmečića“ u Beogradu kazao da je zabrinut zbog globalne situacije izazvane ratom u Ukrajini.

„Strah me je veći nego ikada od onoga što se pred Srbijom nalazi“, rekao je Vučić.

Vučić izjavio je da se plaši da će do nove Staljingradske bitke stvarno doći mnogo brže nego što bilo ko čekao i da je veoma zabrinut za njen ishod, „mnogo zabrinutiji znajući šta dolazi sa jedne i sa druge strane, „ne sumnjajući u bilo čiju hrabrost, rešenost i odvažnost“.

„Ostaje pitanje gde ćemo mi Srbi, šta ćemo sa sobom. Hoćemo li uspeti da sačuvamo i levu i desnu obalu Dunava za sebe i svoj narod, a ne za nekog drugog. To treba da nam bude najvažnija stvar i da sa tim zavetom i amanetom gledamo u budućnost, rekao je Vučić.

Videćete i sami, bez obzira na sve sumnje, ko će se kako držati, ko će se kako ponašati i ko će i sa koliko hrabrosti i odvažnosti u tom procesu učestvovati, poručio je on.

Vučić je upozorio da je, bez obzira kakve odluke Srbija donela, pred njom verovatno najteži period, teži nego onaj koji je imala devedesetih godina prošlog veka.

Sve to, ma kakve odluke da sam doneo ili da smo doneli, neće promeniti činjenicu da me je strah veći nego ikad, od onoga što se pred Srbijom nalazi, zaključio je on

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari