Vučić: Vojvodina će uvek pripadati Srbiji

U Novom Sadu obeležena stogodišnjica priključenja Banata, Bačke i Baranje Kraljevini Srbiji

Ostavite komentar


  1. Srbija je svima bila tvrd orah, ali i veliki izazov za svakog da odmerava snage i svoju moć na nama.

  2. Srbija je ponosna zemlja i cuva interese svojih gradjana.Vojvodina je deo Srbije i uvek ce biti!

  3. Neće, Predsedniče – uvek će pripadati samo i isključivo svojim žiteljima. Vreme je da se u glavama radikala razjasni jednom za svagda: teritorije ne pripadaju; one se vole, neguju, unapređuju u skladu sa vremenom. Može biti da se, uporedo sa prespavanim rušenjem Berlinskog zida (i ramifikacijama tog sjajnog čina), zanemaruju i lekcije mudrih glava sa svih kontinenata, one kako se ništa ne poseduje, već prenosi novim generacijama?

  4. Tako je,predsednik se trudi da odrzi sve nas zajedno.Uz mir i stabilnost Srbija je jaca zemlja.

  5. „-Srbiju nikada niko nije uspeo da pokori, pa neće ni danas.“

    Sem Turaka, onomad davno.

    Pa onda Austrougara i Nemaca u prvom.

    A potom Nemaca, Bugara, Mađara i Hrvata (uzeše Srem) u drugom.

    A potom i NATO paktu pre malo manje od 20 godina.

    Sem toga, niko.

    Čemu ovo, jel ovaj čovek ume da da neku izjavu koja nije bazirana na čistoj patetici i mitomaniji?

  6. Ono cime se Srbija sa sigurnoscu ponosi, jeste istorija, koja kaze da Srbija nikada nije ustupala pred nevoljama i neprijateljima koji su je napadali, vec je ponosno i hrabro stitila svoje parce zemlje !!!

  7. U Novom Sadu obeležena stogodišnjica priključenja Banata, Bačke i Baranje Kraljevini Srbiji

  8. Vučić je rekao da Vojvodina nikada neće nikome pripadati nego Srbiji, koja ima čvrst koren u Vojvodini I poručio:

  9. Prvo, nema Srbija koren u Vojvodini, već je obrnuto, to bi trebao neko reći našem prenačitanom Precedniku.

    Drugo, lično osećam malo olakšanje, sad kad sam od njega čuo da će Vojvodina zauvek PRIPADATI Srbiji. Znamo svi kako je prošla stvar sa raznim drugim oblastima koje je Vučić zauvek proglašavao vlasništvom Srbije, tako da i za Vojvodinu ima šanse.

    Vojvodina mora pripadati, i hoće pripadati, pre ili kasnije – samo ljudima koji U NJOJ ŽIVE. Isto kao i Šumadija, ili istočna Srbija. Isto kao što su nekad vladali ratovi među nemačkim kneževima ili među švajcarskim regionima/kantonima. Vremenom se to razreši – sačekaju se možda neke hrabrije ili pametnije generacije ili bolje prilike, ali se reši.

    Kako će se, kad se to konačno ispuni, tad zvati državno okruženje, taj narodni ugovor – da li će to biti Srbija, Savezna republika Srbija, Republika Vojvodina, Balkanija, Panonija, EU, neka nova jugo/istoč-slavija-slovenija ili nešto treće – to me uopšte ne zanima.

    Znam samo sigurno da će se to desiti – narodi se vremenom oslobađaju od tirana, ili onih koji ih zloupotrebljavaju, nekad brže, nekad sporije. Nekad u tom oslobađanju naprave greške, pa ih preuzmu drugi, možda i gori, ali taj proces je nezaustavljiv.

    A vučiću i njegovoj porodici i najbližim saradnicima u bliskoj i daljoj budućnosti želim sve što i on mojoj porodici i mojim komšijama.

  10. Prisajedinjenje se 1938. zvalo Anschlus. Dakle, uđeš sa vojskom na tuđu teritoriju i pripojiš je.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.