Vučić: Saučešće Nemačkoj 1

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, Vladi Nemačke, nemačkom narodu i porodicama poginulih u napadu u Berlinu.

Veoma nas je potresla vest o nečovečnom napadu u Berlinu, koji je odneo nedužne živote u vreme iščekivanja najradosnijeg hrišćanskog praznika, ponovo nas upozorivši da mržnja i nasilje mogu da se pojave na svakom mestu, piše u telegramu, prenosi RTS.

Vučić je u telegramu istakao da će Srbija uvek biti uz Nemačku i nemački narod u zaštiti ljudskih i civilizacijskih vrednosti koje delimo.

Tragični događaji poput ovog zahtevaju ne samo verbalnu podršku, već i pomoć u odlučnom i nemilosrdnom obračunu sa mračnim snagama terora, istakao je Vučić.

Srbija, iako je mala zemlja, poručio je Vučić, spremna je da bude na strani pravednog cilja – zajedničke budućnosti oslobođene straha od terorizma.

U ime Vlade Srbije i svoje ime, porodicama i prijateljima poginulih, kao i Vama i Vašoj Vladi, upućujem izraze najdubljeg saučešća, a ranjenima iskrene želje za brz oporavak, dodaje se u telegramu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari