Vučić se u Pekingu sastao i sa Orbanom, a predsedniku Kine se zahvalio na gostoprimstvu i ovoj pesmi (VIDEO) 1foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na marginama Trećeg foruma za međunarodnu saradnju „Pojas i put“ u Pekingu sastao se sa nizom svetskih zvaničnika, među kojima su mađarski premijer Orban i generalni sekretar Ujedinjenih nacija Gutereš.

„Bez obzira na deo sveta u kojem se sretnemo, uvek iskoristimo priliku da razmenimo mišljenja o aktuelnim pitanjima i novim potencijalima za saradnju“, napisao je Vučić na Instagramu.

Kako dodaje u Pekingu se sreo i sa predsednikom Indonezije Džokom Vidodom, predsednikom Kazakstana Kasim-Žomartom Tokajevim, te predsednikom Kenije Vilijamom Rutom sa kojima je razgovarao o značaju inicijative kakva je Pojas i put i mestu i ulozi država članica UN u današnjem svetu.

Na profilu „buducnostsrbijeav“ takođe je i objavljen snimak u čijem opisu se Vučić zahvaljuje predsedniku Kine Si Đinpingu na gostoprimstvu. Na snimku je koncert u kom grupa obučena u odeću nalik srpskoj nošnji, svira i pleše uz pesmu „Tamo daleko“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari