Vučić: U Hongkongu žive Kinezi a na Kosovu 93 odsto stanovništva čine Albanci

Ostavite komentar


  1. Ako neko lupeta, to je av. Laki je nervozan, cim se neko protivi priznanju Kosova. e, pa nece proci.

    1. Zašto on uzima zdravo za gotovo podatak Prištine od navodnih 93% Albanaca na popisu u aprilu 2011. godine na kome nisu učestvovali Srbi?
      Zašto uporno smanjuje broj Srba na KiM?
      Zašto uvećava broj Albanaca?
      …………..

      1. Marija-Magdalena,na Kosovu je još veći procenat Albanaca,jer srba koji dole,stvarno,žive je manje od 3%.Nemojte računati one srbe koji su debelo naplatili svoja imanja ,pa sada lagodno žive širom Srbije,izigravaju velike patriote i postali su najveće narikače,za „otetim“ Kosovom.

        1. Vi ste, pretpostavljam, uradili neki svoj privatni popis na KiM pa baratate tako egzaktnim podatkom?

    1. Vidi ovog bota, ona bi radije da priznamo Kosovo. Inace Kosovo je predato kada je Vucic i kompanija povukla vojsku i policiju sa Kosova. Vec tada se videlo o kakvom se izdajniku radi.

      1. Zasto mislis da je bot ako se zalaze za priznanje Kosova. Mislis da 1.8 miliona Albanaca zeli da zivi u Srbiji? Kosovo je de facto odvojena drzava

      2. A da te ja pitam. Sto tvoj precednik ne povuce ambasadora iz zemalja koje su priznale Kosovo kao sto je govorio prije 2012?

    2. Mislis li na 1999 kada je vlada Jugoslavije potpisala kapitulaciju a sa njom i ministar informisanja Vucic?

    1. Pa nisam bas sigurna ko vise lupa? Ipak mislim da je AV nadmasio sve predsednike do sada, pa cak i onog vecitog.

    1. Svako ima pravo da priča, ovo je, valjda, slobodna zemlja. A pošto sadašnji predsednik zna kako da reši problem neka ga rešava, pobogu! Umesto što 7 godina vredja sve živo, neka najzad reši problem pa da ga kandidujemo za nobelovu nagradu!

  2. Zaista je smesno sto se daje na predlog, a i predsednik zna sta mu je najbolje da cini, nisu potrebni dodatni komentari nekih tamo bivsih vlasti.

  3. Jasno je da Vucic govori istinu u da sitiacija Honkong i KIM nisu isti i da na KIM zive 90% Albanci i kako da zastipas tezu o ocuvanju kao tvoje kad svog naroda cestito i nemas na toj teritoriji!

    1. U redu i Vučić i vi ste u pravu. Situacija u Honkongu i na KiM nije ista. Ali zato jeste ista situacija u Republici Srpskoj i na KiM. U Republici Srpskoj živi više od 90% Srba kao što na KiM živi više od 90% Albanaca. I Srbi u RS ne žele da žive u državi BiH kao što Albanci ne žele da žive u državi Srbiji. Ako ste i Vučić i vi toliko pametni da tvrdite da je nemoguće da očuvamo kao svoju teritoriju na kojoj praktično nema našeg naroda (KiM) zašto onda ne insistirate i na tome da RS može da bude samo srpska jer tamo praktično drugih naroda i nema? DOSTA VIŠE FILOZOFIRANJA I ODBRANE ONOGA ŠTO SE NE MOŽE BRANITI!

  4. Bravo AV. Kad im POTPISES u juznoj srpskoj pokrajini zivece 100 ODSTO ALBANCI, dok ce Srbi u maticnoj drzavi biti apatridi. Grdno ces se boriti i izborices im polozaj koji imaju Palestinci u svojoj matici. Bravo genije. U ostalom dal je vise ista vazno osim da se radi “ BIZNIS“ za Mila Djukanovica. Koga je briga za kosmetske Srbe, pa sami su krivi kad du se rodili u pokrajini a i zive tamo.

  5. Jao sto je mudar ovaj AV. Blago nama s’ njime. Pa Hong Kong je bio ideja dok Kosovo nije proglasilo nezavisnost. Na kojoj planeti ovaj covek zivi?

  6. Treba pohvaliti to što predsednik jedne zemlje, čudne doduše, predlaže rešenje najtežeg državnog pitanja tako da možemo razumeti samo kako svi drugi lupetaju gluposti, ali je on najpametniji i sve zna. I onda naravno ponovi nekoliko puta kako neko lupeta gluposti, doda još nekoliko uvredljivih opaski – nespornih činjenica, naravno, i na to se sve svodi. Blago nama sa ovako finim gospodinom na čelu države, koji pritom sve zna. Meni je to satisfakcija. Pa ne treba nam ni Kosovo, ne treba nam ni Srbija, samo njega da imamo…

  7. Šta ovaj lupa? Stanovnici Hongkonga su Kinezi kao što su Srbi – Amerikanci. Kinezi žive u Kini. Hongkong nije Kina ma šta pisalo na papiru, što pokazuju i višenedeljni masovni protesti stanovnika Hongkonga protiv te Kine. Jedino zajedničko s Kinezima su im kose oči i žuta boja kože.

    1. U Kini zive Kinezi, u Hongkongu zive Kinezi.
      U Albaniji zive Albanci, na Kosovu zive Albanci.
      Jel ti sad jasnije?

  8. Ne treba se rugati planu Vojislava Kostunice. Alternativa koju Vucic nudi je priznanje Kosova od Srbije. To je linija manjeg otpora. Za to je proliveno jako mnogo srpske krvi, nezaboravite. To je upravo onaj plan koji SAD zele da ostvare. Ako to uradimo necemo opstati kao narod. Dragi moji zar hocete da se odreknete nasih najvecih svetinja na Kosovu. Narode srpski probudi se dok nije kasno.

  9. Svaki predlog plana koji je prošao demokratske institucije ove države je bolji od plana koji postoji u glavi samodržca sa kojim nije upoznata ni Vlada ni Parlament. Dakle razumeli smo se.

  10. Iz teksta sam zaključio da je Koštunica sa svojim „Hong Kong“ predlogom, Vučića „izvukao“ na čistinu.Dakle, ako Vučić oponira Koštuničivom predlogu, to zapravo znači da je jedino rešenje za Kosovo, da se prizna kao nezavisna država.Ovo Vučićevo „prenemaganje“ pokazuje da je sateran do duvara! Nema gde, sem da potiše priznanje .A šta je u tome loše? Kosovo je ionako odavni izgubljeno.

  11. AV je u pravu, nije resenje za Kosovo, Honkong. Treba naci prihvatljivo resenje za obe strane. Mozda nije lose da opstine na severu Kosova ostanu u Srbiji a za uzvrat Kosovi pripajaju juzne opstine Presevo, Bujanovac i Medvedje. Ovo bi biljo odrzivo resenje, i dovelo bi do medjusobnog priznanja.

  12. Rešavanje pitanja Kosova i Metohije je veoma kompleksan. Ako je toliko jednostavno rešiti taj problem, zbog čega su ih prethodnici pre Vučića stavljali pod tepih.

  13. Koliko god da podrzavam ovu ideju, ona kod nas nije izvodiva. Mi nismo Kina, kao sto ni Kosovo nije Honkong.

  14. Kinezi iz hong konga se ne osecaju kinezima i oni se nikad ne bi vratili u kinu da nisu naterani iz prostog razloga jer bolje i slobodnije zive, isto kao i spanci u gibraltaru ne zele nazad u spaniju nego su pod UK

  15. I da dodam, u Kaliforniji i Teksasu živi preko 50% Meksikanaca i to ništa ne menja na stvari u kojoj državi žive.
    Ali „najbolji student prava“ nikad nije izgleda učio medjunarodno pravo a o etici, moralu i istoriji da se i ne govori.
    Ostaće u istoriji zabeležen kao najsramotniji vladar koga je ikad imao jedan narod.

  16. Ako je sada predlog realan, to znaci da u njegovo verme bio jos realniji, zasto onda ga nije sproveo.
    Ovo glupo lupetanje nije trbao nijedan novinar objaviti i to zbog nacionalnog interesa, svaki glupi predlog pogrsava poziciju Sbbjie u pregovorima.

Ostavite komentar


Politika

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu 9

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu

Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.