Vuk Jeremić: Naša spoljna politika je kao noćna šetnja Njujorkom

Predsednik Narodne stranke govori za Danas o kosovskim pregovorima i izborima u Smederevskoj Palanci

Ostavite komentar


  1. zasto nisi uticao na zemlje dok si bio generalni sekretar UNa da povuku priznanje sa nezavisnog kosova ,koliko si zemlje nagovorio?

    1. pa verovatno je ispravljao Ono sto su milosevic, vucic I seselj Ostavili posle svoje uspesne vladavine. A vucic sad tvrdi da on nesto ispravlja… Kuku majko…. I nije vuk Jeremic potpisao kumanovski sporazum niti je do njega doveo…. Zato srbi ajmo mozak na on….. Pliiiz…. Iako bi se I ovom Dali stosta spocitati…. Ako me srbi razumeju

    2. pa verovatno je ispravljao Ono sto su milosevic, vucic I seselj Ostavili posle svoje uspesne vladavine. A vucic sad tvrdi da on nesto ispravlja… Kuku majko…. I nije vuk Jeremic potpisao kumanovski sporazum niti je do njega doveo…. Zato srbi ajmo mozak na on….. Pliiiz…. Iako bi se I ovom Dali stosta spocitati…. Ako me srbi razumeju

  2. Procitah prilicno dugacak tekst i ne pronadjoh ni iskricu neke ideje ili rec o nekom alternativnom predlogu za „lose“ stvari koje sprovodi Vucko. Od prve do poslednje izjave nizu se samo kritike i uvrede. Vuk je ispao totalno bezidejna licnost koja pokusava da dobije 2 poena na pljuvanje tudjeg rada i angazovanja, a to ne prolazi ni u jednoj varijanti.

  3. Dobili smo uputstvo kako ozbiljni drzavnici zakazuju sastanke, a kako neozbiljni to rade. S obzirom na lik i delo davaoca izjave, koji sebe garant smatra ozbiljnim drzavnikom, ja podrsku dajem ovom neozbiljnom koji se ne drzi striktno protokola ali se polomi da ucini nesto za Srbe.

  4. Свака борба на свету је класна. Ја са тим људима који хоће да предводе овдашњу опозицију немам апсолутно ништа заједничко. […] Чак и кад су у опозицији, они су владајућа класа, односно, припадају политичкој класи потпуно одвојеној од реалности.

  5. Vi kao medijska kuca pretpostavljam da ste zagovornici slobode misljenja i govora. Ako se deklarisete za slobodno pisanje i protivnici ste cenzure, zasto onda uklanjate i cenzurisete one komentare koji kritikuju opozicione lidere? Ja nemam nista protiv da urednik nekog lista bude simpatizer neke politicke struje, ali ako vasa profesionalna uredjivacka politika koristi cenzuru i uklanja ona misljenja koja ne idu u prilog misljenju glavnog urednika, onda je jasno da se i vasa kuca koristi istim onim sredstvima zbog kojih osudjuje vlasti. I samim tim vise nemate nikakvog kredibiliteta da se pozivate na objektivnost izvestavanja i slobodu misljenja.

    1. Ako hocemo da procenimo kvalitet novinarstva i pisanja na ovoj veb stranici, najveci kompliment za isto ste upravo vi, SNS Botovi. Da je ‘Danas’ po vas bezopasan, ne bi ste ovde u tolikom broju svracali i bezumno kucali na stotine puta po onom crvenom palcu izpod svakog teksta koji napada vaseg hranitelja. To nama ostalima govori da ste u svojoj odbrani ‘slobode misljenja i govora’ postali izuzetno ocajni i kako ‘Danas’ radi dobar posao. Zato, idite cesce na ‘Informer’ da se malo odmorite i povratite, …

  6. „Posvećeni smo služenju, ne bogaćenju“. Dok je na vlasti bila grupacija kojoj je i doticni pripadao, uverili smo se u suprotno. Nije verovatno da su se odjednom promenili, tako da je ovo jedna od najvecih lazi koju je izgovorio. A izgovorio ih je mnogo.

    1. Ma naravno, jedino se gospodin Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica promenio!!!

  7. Sluzenje naroda je jedno, zaradjivanje mesecne plate nesto sasvim drugom. Koliko sam misljenja da G. Jeremicu treba dati sansu, toliko se nadam da ce njegove ‘pozicije’ u ‘bordovima’ iza kojih stoji mnogo milijardi dolara biti eliminisane u proporciji u kojoj rastu njegov uspeh i politicke ambicije. Najmanje sto osiromasenoj i vucicem obogaljenoj Srbiji sada treba je da na njenom vrhu korporacijski lobista zameni ‘Batu Andreja’!

  8. „Zahvaljujuci kontaktima i ugledu koji sam stekao u svetu,ja moguda obezbedim svoju porodicu a da se ne bavim politikom“Konacno jedno lepo priznjanje!

    1. sigurno da je lepo, nije celog radnog veka politicario cici -mici da bi stekao imovinu, a glumi skromnu naivcinu negirajuci kriminalce oko sebe, male, bate, seke, cece, cice,…..sa 25% bezmozgasa koji slepo prate i ne vide stradiju ka kojoj voda

  9. Vučić nije otišao u Njujork kao turista već poslovno, kao srpski zvaničnik.

    1. kojim poslom. da pregleda izloge. pa nije on iz trzisne inspekcije njujorka. on je srpski oredsednik

    2. jeste poslovno ,da sopinguje i da sincicu da odnese par milionceta…da mu se nadje…

    3. Pa zar vi botovi niste govorili da je otišao privatno sa ćerkom i da je normalno da provede vvreme sa detetom?
      Naravno da je normalno da roditelj provodi vreme sa detetom ali nije normalno da obilazi zatvorene knjižare i nije normalno da laže kao braća Grim zajedno
      Nije normalno da vi imate 2gr mozga i pokušavate da nas ubedite da je noralno to što vi radite i govorite nenormalne stvari
      Bagro pokvarena i nenormalna

  10. A sta si ti Vuce uradio dok si bio ministar spoljni poslova sem sto si se vozikao avionom a nisi uradio nista da usporis broj drzava da priznaju tkz.Kosovo ili da neka povuce priznanje

  11. Kod ovog gospodina opsti interes nikada nije bio teme pa nije ni sada. On uporno govori o sebi, svojim sposobnostima, svojoj stranci koja najbrze raste …. To je njegovo poimanje politike ali i demokratije. On se zapravo kandiduje za vodju na polu koji je suprotan od Vucicevog ali sa sustinski istom politikom. Taj politicki pol je opterecen suficitom lidera i deficitom glasacke podrske. Um3sto kadrovskog ringispila Srbiji trebaju sistemske promene i stvaranje okvira za ukljucivanje gradjana u proces odlucivanja a ne jos jedan narcisoidni despot.

  12. Pitanje: „Kako igrati protiv reprezentacije države koja ne postoji“, a koje se najčešće čuje poslednjih dana, čak i od Vučića, ima samo jedan odgovor… Pa, na isti način kako se on rukuje i pred očima čitave evropske i srpske javnosti, pregovara s predsednikom Tačijem. Zvaničnim predsednikom Kosovske države koja „ne postoji“ (ili je mi ne priznajemo). A onda nam iz Brisela, u pauzi tih pregovora, poručuje da bi trebalo zabraniti igranje rukometne utakmice dece koja nemaju veze s politikom i to ne iz bezbednosnih razloga („jer su to grupe navijača koje su samo pevale rodoljubive pesme“, kako reče AV), nego onako, nije red da se utakmica igra u Kragujevcu, pa potom bude premeštena u Kovilovo, „ako već Ukrajina ne dozvoljava da se na njenom terenu igraju utakmice kosovske reprezentacije“. Lucidno zaključi AV i podrža rusko anektiranje Krima, time što nije, poput ostalih iz Evrope, zbog tog čina uveo Rusiji sankcije. I to je naša spoljna (i unutrašnja) politika. Dosledno i NAPREDNO, nema šta.

  13. „Gospodine“bio si u njujprku sta si ti to dobro donio Srbiji da nisi Kosovo vratio Srbiji jos bi Srpski para fataj se ti mao posla a ne politike ili sirok ti svijet.Izgleda da bi tebi najbolje pristajalo imme japaja.

  14. Kada si već toliki patriota zašto nisi radio u interes Srbije dok si bio na funkciji u UN,nego si gradio svojsveno i podlo prema narodu Srbije u lični interes.

  15. Kada čitam komentare ovih Vičićevih medicinskih fenomena,vidim da osim talenta za muziku,slikarstvo,glumu postoji i talenat za glupost.Ovi jadnici su talentovano glupi,jer izglada da im mozak služi samo da se ne unerede po kući i nizašta više.

  16. Прво, зашто се Вук Јеремић, који је у Кембриџу завршио теоријску и експерименталну физику, никад није бавио физиком? Друго, докад ће у Србији владати или претендовати на власт људи чији су преци, у случају Вука Јеремића то је био Нурија Поздерац, били „већници“ АВНОЈА? Још Србијом дрмају титоисти, односно њихови унуци и праунуци. Докле, бре?

  17. Nikada nisam setala nocu po Njujorku. Mislila sam da je narod te Amerike sreca i da zivi u blagostanju, zapanjena sam da nije pozeljno setati nocu po gradovima najemokradskije drzave na svetu. Jeremic ima iskustva, ovaj narod mu je omogucio da se provodi po celom svetu i on je svaki sekund svog bahatog provoda fakturisao ovom narodu. Sta li bi sad heto nije valjda potrosio sve pare koje je oteo ovom narodu. Neka se pazi od ovih koji ga sad finansiraju jer DJAVO kad tad dodje po svoje.

    1. Pridruzili bi smo se svi mi tvom Miljeniku u nocnim setnjama, kada bi samo mogli da se nahranimo od njegovih garantovanih minimalaca u raskucenoj i osiromasenoj Srbiji. Kada bi nas taj Jeremic makar malo poslao na Kopaonik, u one hotele sto preko noci napravi njegov brat, lakse bi nam bilo! A DJAVO je izgleda u Njujorku vec dosao po svoje, jer kada mu dusu za vlast prodas, to ce nekakvim Kosovom jednom morati da se plati, …

  18. E, sada je jasno da bismo tek sa JermijomPozderac bas zaglibili u ruske cizme, niti bi se oslobodili Kosmeta, niti bi otisli u Jevropu. Ovaj je pogan covek kao i Vucic samo druga formula i boja…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.