Vuletić: Krajnje vreme da Vučić i njegovi ministri prestanu da brane svoju ratnu prošlost

Povodom skupštinske polemike koju je pokrenuo poslanik Šaip Kamberi o obavezi intoniranja himne "Bože pravde" u školama i širenju nacionalizma

Ostavite komentar


  1. „Teci Savo, Dravo teci, nit’ti Dunav snagu gubi. Sinje more svijetu reci da svoj narod Hrvat ljubi“. Ovo je himna jedne članice EU. Nigdje se ne spominju nacionalne manjine, niti Srbe u Hrvatskoj iko pita da li bi htjeli da ih „ubace“ u himnu. Samo u Srbiji svakojaki marginalni političari mogu pametovati kako himna „razdvaja umjesto što spaja“ i kako u nju treba ugraditi „elemente koje se odnose i na druge etničke zajednice“. Naravno. Čim većina članica EU to uradi sa svojim himnama.

  2. U mojoj opštini obnovljene stare škole i izgradjene nove. Sada je problem što nema dece. Nove škole čekaju prenamenu za druge potrebe.

  3. Živim i radim u švajcarskoj,stoga bih hteo da kažem a i pitam ; kamberija i njemu slične,imali u švajcarskoj,nemačkoj,francuskoj,italiji,nacionalnih manjina i koja se tamo himna čuje.

  4. Kako bi se Srbi osečali kada bi himna bila Alaše pravde?
    Himna Bože pravde je nacionalno i verski diskriminatorna.

  5. Šta fali himni Srbije? Ona je super. Ko ne želi da je sluša uvek može da ode tamo gde će slušati drugu himnu.

  6. Sve države Evropskog Kontinenta idu napred, jedino Srbija ide nazad. Šta reči a ne zaplakati ? To je izgleda naša sudbina !

  7. Neki nikako da shvate nije stvar u himni vec u njenom nametanju i kvazi patriotizmu kako bi se skupili „jeftini“ politički poeni.Da li bi vam bilo prijatno da zivite u inostranstvu (vi ste nacionalna manjina) kada bi vas terali da pevate njihovu himnu? Vas identitet nije ugrozen?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.