Vulin: Negiranje Republike Srpske siguran način da se razori BiH i prizove nasilje

Ostavite komentar


  1. Ako se ovai julovac uhvatio za branjenje Republike Srpske,onda su oni u ogromnom problemu. Samo izaziva smrt,rasulo i mrznju tamo gde su se strasti uze smirile. Njega ko slusa protiv sebe radi.

  2. To je taj stari Šešeljevski problem u glavama „srbskih“ naci-onalista. Mi smo stvorili SFRJ i imamo tapiju nad njom ( čitaj i nad životima i sudbinama ljudi u bivšim republikama)
    Zapravo SFRJ su činile 6 republika ravnopravnih u svemu pa i u pravu na secesiju plus dve pokrajine. Miloševićevo nasilno ukidanje ustava iz ’74 je u očima medjunarodne zajednice bi bilo isto kao kada bih ja pocepao presudu suda pa kao ona više ne važi. Malo morgen. Upravo iz tog ustava iz ’74 Kosovo crpi pravo na secesiju a Republika Srpska koja je to samo u imenu nije ni postojala tada i stvorena je jedino da bi prestao pokolj.

    1. Za vreme komunističke diktature srpski interesi su potisnuti Jasenovcem, jamama, sremskim frontom, golim otokom, prekim sudovima,… Moj deda je 2 godine bio u zatvoru, bez optužnice, jer nije hteo u zadrugu. (A neću ni ja danas 🙂 ) Srbi su postali podstanari u državi za koju su životima stvorili i nisu bili ravnopravni jer su pokrajine imale veći urticaj nego „Centralna Srbija“. Kosovo nema pravo na secesiju jer Albanci nisu državotvarni narod na Kosovu.

      1. @Zoran Petrović,
        Srpski šovinizam se često poziva na Jasenovac, mada nema sumnje, Srbi jesu u velikom broju stradali u NDH. Ali ako niste znali, zapravo su Bošnjaci i brojčano i u odnosu na ukupan broj, tj. procentualno, najviše stradali u WW2. Riječ je o jedinom narodu u Evropi, koji jeste imao pojedinaca, ali nijedan fašistički pokret, niti neku profašističku teoriju, ideju…
        Ipak i nakon rata im je oduzeto čak i pravo da se izjasne kao Bošnjaci…a u mojem gradu, Novom Pazaru, sami komunisti su evidentirali, priznavali da su strijeljali 2.000 uglednih građana, civila. Znate li da je to oko 10% tadašnjeg stanovništva grada? Zamislite da u Bg danas neko za dva mjeseca strijelja 200.000 ljudi.
        U vezi Jasenovca, zacijelo niste znali za činjenicu da je Bakir Izetbegović dobio ime po dajidži (vi to kažete ujak) Bakiru Repovcu, ubijenom u Lepoglavi, a da mu je dajidža Muhamed Repovac ubijen u Jasenovcu.
        Ne postoji nijedan Bošnjak danas, a da nema brojne pretke, ubijene i od strane fašista, a itekako i ubijene nakon rata u masovnim komunističkim egzekucijama.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.