Vulin: Ponovno uvođenje obaveznog vojnog roka ozbiljna politička i ekonomska odluka

Ostavite komentar


    1. Da nebi bili diskriminisani, vojni rok i nama da traje koliko i njemu, u protivnom neću da idem i tačka

  1. Isto onoliko dana koliko je i Vulin sluzio. U vojsku neka ide ko hoce ,dobrovoljno,a ne da nam opet beze preko granice da nebi sluzili vojsku

    1. Nesto mi govori da ce deca da beze preko granice sa vojskom ili bez nje.

  2. MAMA MIRIN KLOVN OPET U CIKRKUSU. NIJE MU TU MESTO VEĆ U TOPONICI, PA DA SE IGRA SA TETKOM.

  3. Hahahaha, kada ti je država okružena NATO članicama, svaka hvala sa oružjem je bezvezna. Džabe trošiti pare za nešto štto bi moglo biti uništeno za sat vremena. Bolje pravite bolnice i kupujte opremu za iste.

    1. Malo, malo, pa nam susedi iz ex YU drzava prete NATO savezom. Primarna je zelja za njihovo uclanjenje da eventualno izazovu rat sa Srbijom, pa da namire neke po njima neizmirene racune. Zato po svaku cenu, a po dejtonskom i ustavu R. Kosovo to Srbi mogu, treba spreciti ulazak BiH i Republike Kosovo u NATO. Za jedan obican diplomatski sandal Crnogorci su nam pretili NATO snadama. Ta visoko obucena Vojska Srbije je dovoljna da spreci takve provokacije (pokusaj ukidanje R. Srpske, aneksija Severnog KiM, kao i vojno policijskj udar na Srbe u CG i naslilno otimanja poseda SPC, moze uslediti adekvatna akcija VS i istovremeni poziv Ruskoj Federaciji da kao u Siriji ili sto pokusava Erdogan u Libiji ratuje na strani Srbije) a tu je i mehanizam SB UN u kome Kina i Rusija mogu vetom ili kontrarezolucijom da sprece NATO da intervenise.
      Inace, ako se uvede obavezni vojni rok da bude i za zene i za muskarce i to po navrsenoj srednjoj skoli.

      1. Miodraže, jednom se je videlo to suprostavljanje i zna se kako se je završilo. Kapitulacijom i gubitkom Kosova. To neka vam objasni Minhauzen koji je bio u toj vladi tada.

        1. Još nešto. Ukoliko ste stvarno iz Peći, onda mi je jasno ono govorkanje da se na Kosovu najlakše kupuju diplome.
          Rusija ne može da pomogne Srbiji zbog toga što smo izolovani, opkoljeni. Shvatite to već jednom. Rusija neće zbog Srbije da izazove treći svetski rat. Uostalom, da li su amerikanci bilo kada tražili neku saglasnost od nekog???

  4. Mladenke prazne slame. Vi se naoružavate, protiv koga? NATO pakta?! Tužno..A, deca beže iz zemlje, zbog siromaštva, beznadežnosti i vas takvih na čelu..ne osvrću se

  5. Pa ako smo se uzeleli bombardovanja onda da sluzimo? Mislim, imamo stanovnika manje nego London, drzavni budzet manji od grada Hamburg, a pravicemo se opet SILA? Aj’ te molim vas, pa ovaj put ce vaspitno da nas bomb. Bolje da se raspametimo i pridruzimo NATO i Evropi gde zapravo i pripadamo, a ne da nas loze vise da pripadamo Rusiji i Kini….

  6. Ludost, nevidjena. Sa ovom pričom će definitivno odvesti Srbiju u bankrot,ili misli da penzionerima treba ukinuti penzije i pustiti ih da lipšu.

  7. Ima i te kako ima obrazovanih zitelja! u Sirbiji! Fakulteti sü odlicni ( prvu god. Sam studirao u Bgd kasnije zbog priv. razloga u Zagrebu)znam i cemu govorim ) Ali intelektualci sü vecinom individualci indolentni naspram politici tesko njih.pokupiti,motivirati i utrpati pod istom „‘zastavom a u biti i u znatnoj sü manjini u usporedbi sa manje obrazovanim ziteljima koji su npr.glavnu“ulogu“ igrali,u Francusku i Oktobarsku Revoluciju(?slabo sü bili medju Njima intelektualci!)

  8. A oce biti isto 2 nedelje kao i ministrov naknadni vojni rok (ono prosle godine kad mu se odjednom popravila dioptrija)?

  9. Pa vojnik po ugovoru vise kosta! O cemu pricas ministre?!!! Dokle ces vise da lazes ovaj narod ??!!

  10. Sve ratove u svetu i istoriji dobijali su plaćenici ili ti profesionalni vojnici.Samo totalna neznalica misli da može u današnje vreme da napravi vojnika za 3 meseca.Ludak bi da raširi svoju moć zato što profesionalci napuštaju vojsku.Vrednost školovanog vodnika ,starijeg vodnika,zastavnik vredi ko tri ministra odbrane zajedno, za vreme bombardovanja samo nas je on sakrivao i sklanjao govoreći:,,ne gubite glave zbog ludih političara,ovo nije vaš rat,,

  11. Imam utisak da naša vojska postoji samo da bi se trgovalo oružjem. Kakav crni vojni rok.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.