"Za naprednjake i Vulinovce, što je mašta šira, to je šteta po Srbiju veća": Stefanović (SSP) o Rezoluciji o pridruživanju Srbije BRIKS-u 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Poslanik i potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović poručio je da je režim SNS i SPS zaustavio evropske integracije Srbije i tako nastavio s procesom izolacije, ugrožavanja ekonomskih i nacionalnih interesa.

„U nedelji u kojoj se EU oglašava o nužnosti što bržeg uključenja Zapadnog Balkana u najveću evropsku porodicu kojoj istorijski pripadamo, vlast SNS i SPS najavljuje naše članstvo u BRIKS-u i Dačićevu posetu Lavrovu, kao jedinog evropskog zvaničnika koji je spreman da tako nešto uradi radi lične promocije i nastupajuće kampanje“, naveo je on.

Stefanović dodaje da u istom danu kad presednik Francuske najavljuje moguće preispitivanje viznog režima za Srbiju, „naša nesposobna vlast i ministar Dačić na Bledskom forumu još jednom demonstrira blamantnu kafansku diplomatiju, sa sve nužnim prevodiocem“.

„Režim predlaže da uđemo u savez BRIKS, savez koji to zaista nije, da se uključimo u nešto što ne postoji van povremenih međunarodnih skupova i da dodatno ugrozimo naše prirodno ekonomsko i bezbednosno okruženje“, stoji u saopštenju.

Poručuje da se režim SNS i SPS već igrao „opasnim iluzijama“ i priključivao Srbiju Konfederaciji Rusije i Belorusije 1999.

„Briks je neformalna, neobavezna, konferencijska organizacija, bez valute, tržišta, pravila, odluka, organa i strukture, plus je geografski, ekonomski i vrednosno daleko od naših interesa. Ipak, za naprednjake i Vulinovce, što je mašta šira, to je šteta po Srbiju veća. Jedini pravac koji nam obezbeđuje dobar život, uništavanje nasilja i korupcije jeste pravac Evropa, koji je moguć do 2030. godine, što tvrde i najviši evropski zvaničnici“, kaže.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari