Za tri meseca 26 ostavki poslanika, i to najviše iz koalicije "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" 1Skupština Srbije Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Inicijativa Otvoreni parlamet objavila je danas presek ostavki poslanika u ovom sazivu i navela da je za tri meseca od poslaničkog mandata odustalo 26 poslanika i to najviše iz koalicije „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“.

Iz koalicije „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ ostavku je podnelo devet poslanika, iz Socijalističke partije Srbije pet, koalicije NADA četiri, po dva iz Demokratske stranke, Jedinstvene Srbije, Partije ujedinjenih penzionera Srbije, po jedan iz Evropskih regiona i Socijaldemokratske partije Srbije.

Ostavku je iz redova koalicije oko Srpske napredne stranke podnela Ana Brnabić koja je postala premijerka, Jelena Begović koja je postala ministarka nauke i tehnološkog razvoja, Miloš Vučević koji je postao ministar odbrane, Aleksandar Martinović koji je postao ministar državne uprave, Goran Vesić koji je postao ministar građevinarstva i Danica Grujičić koja je postala ministarka zdravlja.

Ostavke su iz koalicije „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ podneli i Lazar Ristovski, Dragana Stević i Marija Zdravković.

Kada je reč o SPS ostavke su podneli Novica Tončev i Đorđe Milićević koji su postali ministri bez portfelja, Ivica Dačić koji je u Vladi preuzeo resor spoljnih poslova, kao i Aleksandra Đanković i Violeta Filip, dok su iz Jedinstvene Srbije ostavku podneli Marija Jovanović i Rade Basta, koji je sada ministar privrede.

Iz PUPS je ostavku podneo Vladan Đukić, kao i Milan Krkobabić koji je ministar za brigu o selu.

Iz Evropskih regiona ostavku je podneo Tomislav Žigmanov koji je postao ministar za ljudska i manjinska prava, a iz SDPS aktuelna ministarka Tatjana Matić.

Iz Demokratske stranke ostavke su podnele Olivera Lazović i Gordana Matković, a iz koalicije NADA ostavke podnele Smiljana Maksimović, Marija Radulović i Sanja Vuković Ivančević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari