Zajedno: Usame Zukorlić i SPP nam ukrali slogan 1foto FoNet Milica Vučković

Novosadski odbor stranke Zajedno optužio je danas Stranku pravde i pomirenja (SPP) i njenog lidera Usamea Zukorlića da su im ukrali slogan.

Kako su naveli u saopštenju, SPP je svoju republičku listu za izbore 17. decembra, kao i listu za Beograd, nazvao „Promena je pobeda“, dok je novosadski odbor stranke Zajedno u oktobru izašao u javnost sa programom pod istim nazivom.

„‘Promena je pobeda‘ je naš program za naredne novosadske izbore, kao i za sve naredne godine u kojim ćemo ga obogaćivati i usavršavati, i predstavlja intelektualnu svojinu Zajedno za Novi Sad“, navodi se u saopštenju.

Upitali su kakvu promenu Zukorlić najavljuje, kada su „porodično u simbiozi sa naprednjačkim vlastima duže od decenije“.

„Za nas krađa intelektualne svojine nije opcija“, poručili su iz Zajedno.

Podsetili su da njihov program za Novi Sad „Promena je pobeda“ ima četiri „ključna stuba politike – grad biciklista, besplatnog i brzog prevoza, grad zelenila i zdravog života, grad jakih mesnih zajednica i odgovorne vlasti, Grad po meri radnika i čoveka“.

„Ovih dana svi smo bili svedoci da se predaju fantomski potpisi za liste, ali evo sada imamo i politički presedan, a to je otvorena besramna krađa naziva lokalnog programa“, ocenili su u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari