Zajedno za Novi Sad pokrenuo akciju: „Sve po spisku – izbacimo fantome zajedno” 1Foto: Zajedno za Novi Sad

Zajedno za Novi Sad poziva sugrađanke i sugrađane da zajedno sa njima očististe Novi Sad od fantomskih birača i time se spreči nova izborna krađa. Pokrenuli su akciju pod nazivom „Sve po spisku – izbacimo fantome zajedno“.

– Fantomsko glasanje je bila ključna metodologija izborne prevare koju je sprovela vladajuća Srpska napredna stranka tokom izbora u decembru 2023. godine. U pitanju je izborna prevara kakva je nezabeležena u Evropi, što su i dokazale su sve domaće i međunarodne misije – kažu iz stranke Zajedno.

Kako dodaju, novi izbori su najavljeni, a režim će učiniti sve da ne dozvoli otvaranje biračkog spiska, što je minimalan uslov da bi najavljeni izbori bili fer i pošteni.

Zajedno za Novi Sad pokrenuo akciju: „Sve po spisku – izbacimo fantome zajedno” 2
Foto: Zajedno

– I dok je birački spisak otvoren samo za vlastodršce, „naseljavanje” glasača iz drugih gradova (iz Srbije i Republike Srpske) je uveliko u toku u Novom Sadu. Na nama je da, zajedno sa sugrađankama i sugrađanima, zasučemo rukave i sami očistimo komšiluk od fantomskih glasača i time sprečimo novu izbornu krađu. Jedino tako možemo osigurati povratak našeg društva u red uređenih i demokratskih država – nastavljaju dalje.

Na njihovom veb sajtu www.svepospisku.im građani i građanke Novog Sada mogu pronaći jednostavna i detaljna uputstva kako da spreče „naseljavanje” fantomskih birača na svoju adresu.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari