Đorđe Miketić najavio akciju čišćenja biračkog spiska pod nazivom "Sve po spisku" 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik beogradskog odbora stranke Zajedno Đorđe Miketić izjavio je da ta stranka danas pokreće akciju građanskog čišćenja biračkog spiska od fantomskih glasača pod nazivom „Sve po spisku“.

Miketić je, na konferenciji za novinare, rekao da po važećim procedurama postoji mogućnost da se izbace fantomski birači iz našeg ulaza, stana i komšiluka.

On je poručio građanima da odjave fantomske glasače iz stana.

„Ako ste vlasnik stana odete u policijsku upravu podnesete zahtev da se odjave sva lica osim onih koji zaista tu žive“, rekao je Miketić.

On je istakao da bi građani trebalo da odjave preminule članove porodice iz biračkog spiska.

Miketić je sugerisao i da bi građani trebalo da provere da li su u biračkom spisku, ali da provere i broj stanara u ulazu zgrade u kojoj žive.

„Svaki upravnik zgrade može od policije da dobije spisak osoba koje su prijavljene u tom ulazu i da ih okači na vidno mesto. To će biti vrlo bitno da se proveri koliko je ljudi prijavljeno na taj ulaz zato što je dobar deo fantoma prijavljen na broj ulaza, a ne na broj stana“, rekao je Miketić.

On je naveo da građani o načinu odjavljivanja fantoma mogu da se informišu na sajtu www.svepospisku.im.

Aktivistkinja Neda Maletić rekla je da su, za izbore održane 2022. godine, stanari u zgradi u kojoj živi primetili da stižu pozivi za glasanje za osobe koje tu ne žive i koje nisu prijavili vlasnici stanova.

Ona je rekla da su prikupili potpise vlasnika stanova koji su potvrdili da te osobe ne žive u njihovoj zgradi.

„Taj smo spisak dostavili Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, biračkoj komisiji na Vračaru i MUP i tražili da se te osobe izbrišu iz spiska prijavljenih na toj adresi“, rekla je Maletić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari