Vojislav Mihailovićfoto FoNet Zoran Mrđa

Pokret obnove Kraljevine Srbije zatražio je od gradske uprave u Novom Sadu uvid u birački spisak uz prisustvo njihovih zaposlenih u administracija i dobio je odbijenicu, saopštio je danas POKS.

Predsednik POKS i narodni poslanik Vojislav Mihailović ocenio je da je to „u suprotnosti sa izjavom predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, koji je u gostovanju na javnom servisu, 20.02. u emisiji Takovska 10, izjavio: ‘Birački spisak je nešto što je dostupno svima i svakom čoveku da može da proveri da li je upisan u birački spisak ili nije i političkim strankama i nevladinim organizacijama koje su u mnogo navrata to tražili“.

„Ako je birački spisak u Novom Sadu ispravan, zašto nam ne dozvole uvid? Želimo da utvrdimo ko ovde ne govori istinu, predsednik ili gradska uprava Novog Sada koja se poziva na zakon da političke stranke nemaju pravo na uvid u birački spisak. Ukoliko je gradska uprava u pravu, onda predsednik Srbije i nije bio baš najbolji student prava kako se predstavlja i ponovo je obmanuo javnost sa namerom da stvori utisak da nije bilo izborne krađe i da je birački spisak dostupan svima i ispravan“, naveo je u pisanoj izjavi Mihailović.

Pozivajući se na pouzdana saznanja, on je naveo da je u birački spisak, sa namerom da glasaju za SNS, upisano „više od 20.000 birača koji uopšte ne žive u Novom Sadu i nemaju u skladu sa zakonom prebivalište, pa samim tim ni pravo glasa“.

„To je čak 10 odsto od glasača koji izađu na izbore, što itekako utiče na rezultate glasanja i bez kojih vladajuće stranke nema šta da traže na izborima. Jasno je da opozicija neće dozvoliti održavanje takvih izbora koji naprednjaci hoće da sprovedu sredinom jula meseca u Novom Sadu“, naglasio je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari