Mali: Ne znam da li ću biti premijer, bitniji su mi rad i rezultati 1Foto: Screenshot/Kopaonik biznis forum

Ministar finansija u tehničkom mandatu Siniša Mali rekao je u intervjuu Kuriru da ne smatra da se dugo čeka na formiranje vlade jer je bitnije da ona bude sastavljena od ljudi koji će dati svoj maksimum, koji će biti sposobni da donose važne odluke u godinama koje su za Srbiju izuzetno izazovne i u ekonomskom i u političkom smislu.

„Uvek sam više fokusiran na rad i rezultate nego na funkcije i to svi koji me poznaju vrlo dobro znaju“, istakao je Mali komentarišući spekulacije da bi mogao da bude novi premijer.

Dodao je da veruje da će predsednik (Srbije Aleksandar) Vučić doneti najbolju odluku ko treba da vodi buduću vladu.

„To svakako treba da bude neko ko će biti dostojan te funkcije i ko će opravdati poverenje i čast koji mu budu ukazani“, istakao je Mali.

Na pitanje da li je iznenađen odlukom da Ana Brnabić više ne bude u izvršnoj vlasti mali je rekao da je ona vrhunski profesionalac svestan da je najbolja ona funkcijan na kojoj možete imati rezultate.

„Imala je odlične rezultate u vođenju vlade, potpuno je opravdala poverenje i ispunila očekivanja i zato sam uveren da će se odlično snaći i na čelu parlamenta“, naglasio je Mali.

Dodao je da je dobro što se ide na nove izbore u Beogradu jer smatra da je kao glavnom gradu Srbije koji sa 40 odsto učestvuje u ukupnom BDP-u zemlje, potreban pun politički legitimitet bez trzavica, nedoumica, dilema.

„Čeka nas veliki posao i potrebna je stabilna vlast koja zna šta radi, kuda vodi grad i šta su ciljevi. Za opoziciju je to nedostižno“, rekao je Mali.

On je istakop da ne veruje da su bilo kakva iznenađenja na novim izborima u Beogradu moguća.

„U teoriji uvek postoji mogućnost. U praksi sam ipak siguran da rezultati igraju presudnu ulogu. Mi rezultate imamo i zato mislim da je važno da se podsetimo kako je Beograd izgledao u vreme Đilasa, a kako izgleda danas. Opozicija želi da zaustavi rast i razvoj Beograda i Srbije i svima treba da bude jasno da od Ekspa i svih velikih projekata ne bi bilo ništa ukoliko bi oni došli na vlast“, zaključio je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari