DVERI, ZAVETNICI I NOVA DSS - KZNfoto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Srbija se nakon skoro tri decenije od NATO bombardovanja ponovo suočava sa agresijom Zapada, ovoga puta u vidu ultimatuma da se trajno odrekne Kosova i Metohije (KiM), saopštila je danas Srpska stranka Zavetnici.

Kako se navodi u saopštenju, isti oni koji su Srbiji 1999. godine isporučivali NATO bombe sada od nje traže da legalizuje posledice njihovog „varvarskog čina“, prizna „lažnu kosovsku državu“ i „aminuje stvaranje Velike Albanije“.

Dok je tadašnje državno rukovodstvo poštovalo Ustav i volju naroda i nije pristajalo na poniženja, aktuelna vlast bespogovorno sprovodi svaki zapadni zahtev, iako za takvu politiku nikada nisu dobili poverenje građana na izborima, ističe se u saopštenju Zavetnika.

Iz te stranke poručuju da Srbija, „koja pamti NATO zločine, nikada neće u onima koji su ubijali njenu decu i otimali njenu teritoriju, videti prijatelje i poželjne partnere“.

Svako svrstavanje na njihovu stranu vodi nas u nove nacionalne poraze i potpuno proterivanje države sa Kosova i Metohije, zaključuje se u saopštenju stranke Zavetnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari