Zdravko Ponoš pozvao opoziciju na saradnju: Sa ovom vlasti nema šta da se dogovara i pregovara 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik pokreta Srbija centar (Srce) Zdravko Ponoš pozvao je danas opoziciju na saradnju, jer je „vrhunski nacionalni interes sa se skine sa vrata SNS režim“.

Sa ovom vlasti nema šta da se dogovara i pregovara, poručio je Ponoš na svečanom delu izborne skupštine te organizacije.

On je istakao da Srbiji treba odnos sa svetom od kojeg će imati korist, a ne štetu, ali da je za to važno da se zamisli Srbija bez Aleksandra Vučića.

Srbiji ne može biti bolje dok je ovakva vlast, istakao je on i podsetio da su radikali, preobučeni u sakoe obećavali sve i svašta i pregovarali „ko zna sa kim i ko zna šta“.

Lažu nas 10 godina. Ovaj desetogodišnji zulum na svojoj teritoriji predugo traje. Oni ne sprovode zakone koje su doneli niti poštuju Ustav, upozorio je Ponoš.

On je naglasio da su na vlasti isti oni koji su Srbiju gurali devedesetih u ratove, hiperinflaciju, nacionalnu mržnju, sada ponovo zemlju guraju u propast i najavio da će SRCE nastaviti sa kritikom režima.

Svečanom delu osnivačke skupštine Srce prisustvovalo je više lidera opozicionih stranaka i pokreta – među kojima i Dragan Đilas, Zoran Lutovac, Aleksandar Jovanović, Pavle Grbović, Mlađan Đorđević, Slaviša Ristić, Mirosav Parović, univerzitetski profesori Biljana Stojković i Čedomir Čupić, kao i jedan broj penzionisanih vojnih lica, s obzirom da je Ponoš bio načelnik Generalštaba Vojske Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.