Živković: Dokument o železničkoj liniji sa Prištinom formalno i de jure priznanje nezavisnog Kosova

Ostavite komentar


  1. Srećno na „izborima“. Ovo je verovatno predizborna kampanja. I davanje legitimiteta izdaji, plačkanju naroda i nefunkcionisanju institucija. Na megdan, biće to časna bitka, učesnici garantuju…

    1. Nisi čestitao Zokiju dan vinogradara,to nije lepo od tebe,jer ipak je Zoki politička “gromada“ sa podrškom gradjana od 0,001%.Nego,bio je na vlasti i šta je uradio?A,da…kupio vinograde.

  2. Zoran Živković lupa gluposti kao po običaju. Nije to nikakvo priznanje nezavisnosti Kosova, već borba da naš narod bude povezan na teritoriji Republike Srbije, a Kosovo i Metohija su deo Srbije koliko znam.

    1. Pa ima smisla, jedan deo Srbije potpisuje sporazum sa drugim delom Srbije i sve to pod medjunarodnim patronatom. Sta tu ima cudno?

      1. @Djordje nas narod bi reko: „Trli baba lan, da joj prodje dam.“ Sad se postavlja pitanje dali je danas Kosovo proglasilo nezavisnost ili 17. o2. 2008. god.? Dali su danas postavljeni admistrativni prelazi na Jarinju i Brnjaku, dali ich je postavio Marko Djuric ili Borislav Alijas Borko Stefanovic

        1. Samo si se malo zajebucnuo sa datumima jer si verovatno hteo da navedeš 10.jun 1999. i crno Kumanovo gde ga komunoradikalska banda predade Nato-u.

  3. Kako da verujemo ovom srpskom drljavom MUP da je u stanju da zastitu gradjane, kad sam sebe nije u stanju da stiti, nego je angazovao privatno, priuceno obezbedjenje!?
    Ili je rec o jos jednoj koruptivnoj aferi?
    Odgovor je: i jedno i drugo – policija je nesposobna, partijska, i duboko kriminalizovana i korumpirana!
    Policija je, uz vucica i njegovu partiju, glavni organuzator i realizator kriminala u Srbiji.

  4. 200.000 za restauriranje kipa? Auuuu, pa toliko ne bi ni Mestrovic naplatio za novog.

      1. Ne glupirajte se, pa nije ziv. Mestrovic je bio genije, jedan od najuticajnih umetnika prve polovine 20 stoljeca. BTW, vasa tvrdnja je kao da bi rekao, da one zene na Mauzoleju na Lovcenu gledaju u prazno. I da ne nose nikakvu poruku i simboliku.

      2. Ćuti Slovenac,dobro smo i prošli.Šta misliš koliko bi nas tek koštao da se Djido 619 dosetio da ga restauira,sigurno 2 miliona evrića.Kako li mu je to promaklo?

  5. 3% politicar i persona i kao takav dobija mesto u novinama i parlamentu kontaminirajuci i obezvredjujuci gradjansku borbu protiv diktature i jednoumlja

  6. Dosata vise tog cirkusa. Srpski komunisticki izdajnici su izgubili Kosovo u naglupljm ratu kako bi sacuvali komunisticki totalitarizam i diktaturu. To da li ce ga Srbija prizna ti ili ne ne znaci nista i ne moze vratiti Kosovo u Srbiju. Prvo sto mora da se uradi to je konacan slom srpskog komunizma koji je ponovo vaskrsao sto je svakim danom sve ociglednije i preti da Srbiju ponovo pretvori u komunisticku diktaturu nesto slicno kao u komunistickoj Kini.

    1. Ajde ti procitaj sta je Dimitrije Tucovic napisao o Kosmetu pre 100 godina. PA onda ako su vam stvarno komunisti Kosovo izgubili, onda si intelektualac #1, neotkriveni talenat.

      1. @Slovenac

        A ti si procitao sta je Tucovic pisao u vezi Kosova? Ako te zanima tematika, sigurno si procitao i sta je napisano sta su radili Albanci na tom Kosovu pre 300, 200, 100 godina, pa pre 70 godina, pa za vreme Tita ili sta rade sada i to ne samo naKosovu. Sta cemo sa tim?

    2. To care! Konacno jedan normalan! Hvala na komentaru, ulepšao si mi dan, a to se retko dešava. Ozbiljno.

    3. Mislim da mešate Komunizam i Jugoslovenštinu. Nije srpski komunizam zlo naneo već ta jugoslovenština koja još uvek zaudara sa svih strana kao leš raspali.

      1. @Milos, otkad ste opet Srbi, mnogo ste manje cenjeni. A po vasoj logici trebalo bi da je obrnuto. Zlo ste sami sebi naneli, nikakav komunizam, niti jugoslovenstina nije tu presudila. I jos si ga nanosite, ljudi masovno beze od samog sebe i svojih. Ne vidite, da vas je svaki dan manje i manje?

  7. Živkoviću , malo ste se zaleteli u pravničku termologiji ,“de jure“.
    Železničke pruge postoje u bezbroj država , No „bitne su granice između država , dali ih ima “ “ i ko ih obezbeđuje , tek tada možemo govoriti o vašem“ de jure“…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.