Usame Zukorlić: Plaši me da je neko podmetnuo potpis Bojane Maljević 1Foto: SPP

Nosilac liste „Promjena je pobjeda-SPP“ na beogradskim izborima i predsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić, kaže za Danas da se plaši da je neko njihovoh listi „neautorizovano podmetnuo“ potpis glumice Bojane Maljević.

Izborni proces u Beogradu prati i navodi o falsifikovanju potpisa birača koje su izborne liste predale nadležnoj Gradskoj izbornoj komisiji. Među podrškom Zukorlićevoj listi nađeno je nekoliko sumnjivih potpisa poput glumice Bojane Maljević.

„Zaista ne znam otkud potpis Bojane Maljevic medju našim potpisima. Plašim se da taj potpis nije neko neautorizirano podmetnuo da bi se pravila politički motivisana priča koja odgovora odredjenim faktorima u Beogradu. Nama nije prvi put da izlazimo na beogradske izbore“, kaže Zukorlić.

On poručuje da SPP je jedini predstavnik nacionalnih manjina u Beogradu, te da ovo vidi kao ružan pokušaj diskreditacije naše liste.

„Nacionalne manjine u Beogradu se još uvijek ne osjećaju kao ravnopravni gradjani, zbog svega sto se u prošlosti dogadjalo, a naša lista u Beogradu ima misiju da im bude zastitnik i njihov glas u ustvarivanju osnovnih prava, kao pravo na ime, prezime, svoju etnički i vjersku pripadnost bez straha. U zadnjim godinama smo puno učinili na polju naše misije, ali je još mnogo posla pred nama“, kaže Zukorlić.

Među javnim ličnostima čiji su potpisi pronađeni kao podrška određenim listama za izlazak na izbore, a koje su potvrdile da podršku nisu dale su novinarka Jelena Zorić, glumica Bojana Maljević, Sofija Todorović iz „Inicijative mladih za ljudska prava“…

Sporni potpisi nađeni na listama „Srbija na Zapadu“, koalicije DJB-a, SDS i Otetih beba, Čedomira Jovanovića, Stranke pravde i pomirenja, „Ćale, ovo je za tebe“, „Dosta! Evropski put“, Ruske stranke i Miše Vacića.

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu je po službenoj dužnosti formiralo predmet povodom medijskih navoda o eventualnim zloupotrebama ličnih podataka prilikom sastavljanja izbornih listi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari