Žurba sa izborima da se bojkotaši ne predomisle

Zašto su izbori zakazani za 21. jun, prema sagovornicima Danasa

Ostavite komentar


  1. Odlican, realan i otreznjujuci clanak! Ah kada bismo samo imali
    ozbiljnu i ujedinjenu opoziciju ovaj bi izgubio izbore iz prve….

    1. To je nemoguće, jer i njih ništa drugo ne interesuje osim lične koristi.. Nikoga tu narod ne interesuje.

    2. Ne zavaravaj se, jer i teoretski ujedinjena opozicija, ne bi imala koliko SNS, SPS i ostale stranke koje sa njima saradjuju na lokalnom i republickom nivou. Ne bi imale ni priblizno SNS-u. Vodim, botarijada opozicije i pozicije se nastavlja.

    3. Znamo dobro da gubimo – znači bolje da ne izlazimo. Članak je nešto kao kad deca pevaju u mraku da zavaraju strah ili tako nekako. Znamo da je pobeda daleko ali treba biti realan i reći da bi pukli ako izađemo u narednih 4-5 godina. Bitsi strpljiv i mukotrpno raditi na pridobijanju građana i onda izaći i trijumfovati – danas je borba cenzus a za 4-5 godina borba za fotelje – što reče Darth Sidious => Patience my friend – dooći će i naša žuta minuta )))

    4. Zato i nemamo…preduslov opstanka lose vlasti je jos gora alternativa istoj.

    5. Izbori su namesteni, rezim ne moze izgubiti namestene izbore jer se startuje sa 1.6 nepostojecih glasova, plus kupljeni i izmoreni glasovi.. BOJKOT je jedini izbor za Srbiju i naravno ulicne demonstracije !!!

  2. Kroz nekoliko meseci će zaista nastupiti ekonomska i mentalna kriza i ako SNS sada i osvoji vlast u zemlji će zbog socijalnog pritiska biti sve na ivici. Prema tome slobodno neka pobedi sada, a što nije platio na mostu, platiće na ćupriji.

  3. Znaju neoradikali da ih ceka krivicna odgovornost bas kao i nelustrirani ostaci Milosevicevog rezima pa se zure. U zurbi svako pravi greske pa se i toga plase.

  4. nije to zurba za izborima, zurba je za kradjom izbora, bice rekordna izlaznost

  5. Pobeda nad korp+onom? Da, to ide „pod ruku“ sa odavno pobeđenim zdravim razumom i moralom. To je zašlo u neizlečivu fazu.

  6. „Osim toga u medijima je povecano prisustvo predstavnika vlasti()“
    Tacnije bi bilo „osim toga u medijima je smanjeno prisustvo novinara – sve preuzeli politicari vladajuceg rezima“.

  7. Po meni, izbore u junu Vučić ne može da izgubi, jer će ograničeno vreme posle vanrednog stanja plivati nošen medijskom dominacijom koju sada ima. Opozicija, po meni, ne sme da mu da legitimitet na naredne 4 godine. Otrežnjenje građana u kombinaciji sa nelegitimnošću vlasti biće siguran put u nove, vanredne izbore.

    1. Upravo tako – BOJKOT i demonstracije protiv diktature i kriminala !!!

  8. Dok god bude imao podrsku spolja pobedjivace. Bice smenjen kad ne bude vise trebao, ne od naroda vec voljom onih koji su ga doveli.Tako se radi u svim kolonijalnim zemljama i ne razumem zasto toliko analizirati kad je sve jednostvno.Sve je kreirano unapred samo svako ceka svoj red.

    1. Jeste Radojko ALI to ne znaci da narod treba to da dozvoli !! Oni se i plase pobune naroda – to moze da ih zaustavi pa zasto onda cutati. Borite se za vase pravo, za vasu decu, familiju i voljene, za vasu tradiciju i vasu drzavu !

  9. Rezultat bi svakako bio isti da su izbori odrzani i pre epidemije,kao i sada posle nje,tj.i pre isplate 100 eura,i posle nje.Isti je bio i kada su pre izbora 2014.smanjene penzije i plate.Tako da vlast ima standardan broj glasova.Na taj broj valjda je svima jasno ne moze da utice opozicija.Ona treba ako da animira svoje birace,ako moze.A koliko moze pokazace izbori,bilo da ih bojkotuje ili ne.3 700 000 glasaca je reper,toliko je glasalo na proslim,pa ce racunica biti jasna.

  10. Najvisi Dom , nakon rada od- kod kuce…vec daje rezultate , jer su na vreme , krenuli u pucanj…iz niskog starta…??

  11. Potpuno.razumevajuci ateizam redakcije Danasa kao njihovo gradjansko pravo ipak ih ne oslobadja obaveze Postovanja onih koji su verujuci.Obako lici malo na diskriminaciju ovih drugih.Razmislite o tome.

    1. Stvarno je ružno da neko vređa tvoja verska osećanja, a ti si tako hrišćanski milosrdan i bogougodan, malo te zeza taj fašizam iz naslova. Zamisli da ja kažem, ako jurodivi komentator preživi, razum će nestati, kako ti to zvuči fundamentalisto

  12. Cek, Vucicu odgovara bojkot, i zato se zuri sa izboirma da se bojkotasi ne predomisle? Zasto onda bojkotasi bojkotuju? Da bi podrzali Vucica? Ko je ovde lud a ko zbunjen?

    1. Nisam ulazio u visoki domet tvoje poruke, iskreno nisam ni procitao..jer
      Ne citam nespismene i lose srocene tirade.
      Kako to znam?
      Ne postoji KONZUMATOR, vec KONZUMENT.
      ako postoji demostrator, i slicne kovanice, ova tvoja , za sada i u buduce, ne
      Ti si obogatio Srpski jezik za jednu nepostojecu i besmislenu rec. I svaka ti cast, na drskosti da se javno obznanis, nepismeni i prepametni, sta god da si.
      Zasto ovakva reakcija?
      Pa ovo je poslednje pismeno glasilo u Srbiji, i da takvo ostane, takvi kao ti moraju bar da ucute.
      Hvala.

  13. Hahaha, to ce biti prvi izbori na svetu bez kampanja uzivo? Majke mi, stvarno ste carevi, sta se sve u SRB ne setite, samo da nekog zaxebete? U ovom slucaju svoj narod, naravno. A da se zuri, i zasto se zuri, to znaju i vrabci na granama.

  14. Alo narode, pa zar nemamo nekog boljeg i kvalitetnijeg od ovih sto sebe nazivaju opozicijom? Mislim da Djilas i Obradovic ne mogu pobediti Vucica ni 2025 god.
    Dajte nekog novog a ne stare lopine i prevarante

    1. Evo Aco imamo tebe. Ti si verovatno kvalitetniji. Daj povedi nas u ovo zlatno doba. Samo ime malo promeni, dosta nam je ovog tvog imenjaka. Nepopularno je. Da tebe slušamo, odgovaralo bi ti da se kvalitetniji nikad ne pojave.

  15. Korona je pokazala mnogo toga ruznog i u vladajucoj stranci i kod samog predsednika, i to ce im se, pre ili kasnije, obiti o glavu.
    Ja bih samo naglasio da svi koji zele promenu vlasti (a jos vaznije, sistema vlasti), moraju da insistiraju ne samo na cinjenicama oko svakodevnih gafova i gresaka vlasti, vec i oko pravnih reperkusija na ono sto se desavalo izmedju kraja februara i sredine marta. Ocigledno je , u politicke svrhe, falsifikovan datum prvozarazenih pacijenata, a posledice toga su sirenje epidemije. Verujem da tu postoji krivicna odgovornost, a da ce odgovarati i „struka“ i naredbodavci.

  16. Svi gledaju svoj interes a interes građana i Države je na drugom mestu! Zato treba na svake 4 godine imati nove ljude a stare, koji su krali, poslati u zatvore.
    Kada se ustali ta praksa eto nama boljitka. Ovako Ðilas lopov, pa što ga ne uhapsiste…

Ostavite komentar


Politika

Veljanovski: Javni servisi ignorišu drugačije mišljenje 7

Veljanovski: Javni servisi ignorišu drugačije mišljenje

Na poziv predsednice Skupštine Srbije, a u okviru dijaloga o poboljšanju izbornih uslova, poslaničke grupe razgovarale su sa predstavnicima rukovodstava javnih servisa RTS i RTV. Generalni direktor RTV-a Goran Karadžić za N1 kaže da na sastanku nisu čuli ništa novo iz plejade zamerki, koje su stalno prisutne kada je o javnim servisima reč.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.