"Neustrašive" pokrenule onlajn edukaciju o karcinomu dojke (VIDEO) 1Foto: Pixabay/marijana1

Grupa žena pod zajedničkim nazivom „Neustrašive“ pokrenule su onlajn edukaciju o dijagnostifikovanju raka dojke, a tim povodom snimile su i edukativni film.

Udruženje pacijentkinja obolelih od karcinoma dojke „Evropa Dona Srbija“, uz podršku ostalih udruženja žena obolelih od raka dojke Srbije, nastavili su kampanju podrške inicijativi za uvođenje inovativnih lekova za lečenje osoba sa HR-pozitivnim/HER2 negativnim metastatskim karcinomima dojke i njihovo stavljanje na listu lekova koji se izdaju na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja.

Okupljene pod zajedničkim nazivom „Neustrašive“, pokrenule su onlajn edukaciju na sajtu www.zivotjevredan.rs u oblasti dijagnostike karcinoma dojke, terapijskih opcija za metastatski karcinom dojke i unapređenja informisane diskusije među doktorima.

Neustrašive sada nastavljaju svoju borbu – snimile su edukativni film u kojem, zajedno sa lekarima, odgovaraju na brojna pitanja koja muče obolele od ove teške i opake bolesti.

Edukacija ima za cilj da pacijentkinjama pomogne da razumeju šta im se dešava, koje opcije su im na raspolaganju i kako da postupaju kako bi postigle što bolji kvalitet života i svoju životnu borbu sprovele na optimalan način.

Iako različitih godina, profesija, interesovanja – Jasmina, Vera, Mara, Đuka i Rada imaju nešto zajedničko – borbu sa rakom dojke.

One su Neustrašive! Upoznali ste ih prošle godine, kada su odlučile da progovore o svojoj borbi i tako pomognu i drugim ženama koje se suočavaju sa ovom opakom bolešću.

Zahvaljujući njima, glas žena obolelih od metastatskog karcinoma dojke čuo se širom naše zemlje.

Da je život jedan i vredan i da se moramo boriti za svaki dan, Neustrašive su pokazale i pesmom.

Uz pomoć svojih udruženja, snimile su pesmu „Život je vredan“ – remiks poznate pesme Dejana Cukića „Ja bih da živim“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari