Bostonski kolač (recept) 1Foto: Vesna Laćarak

Suština ovog ponzatog američkog kolača je pečeni biskvit kome se izbockaju  rupe. Sve je vrlo jednostavno, ispečete klasičan biskvit ,smeđi, žuti, crveni, izbušite ga ravnomerno drškom od varjače i zalijete kremom.

Razigrajte maštu pa kombinujte razne vrste kremastog pudinga, ako ubacite neko bobičasto voće na primer brusnicu, maline, borovnice dobićete kremasti voćni kolač. Suština je da nam kolač bude što kremastiji, zato pravimo rupe. Ukrasite po želji šlagom, čokoladom.

Šta nam je sve potrebno:

Za biskvit

  • 4 jaja
  • 150gr šećera
  • 150ml mleka
  • 230gr brašna
  • 1dl ulja
  • 1 prašak za pecivo

Fil I:

  • 800ml mleka
  • 100gr šećera
  • 2 pudinga od vanile
  • 75gr putera

Fil II:

  • 750ml mleka
  • 100gr šećera
  • 2 pudinga od čokolade
  • 75gr putera

Način pripreme:

  1. Mikserom umutite jaja sa šećerom, potom dodati vanilin šećer, mleko i ulje. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju ručno izmešajte.
  2. U prethodno zagrejanu rernu, stavite biskvit da se peče 30 min. na 180C.  
  3. Kada je biskvit gotov, ostavite ga da se malo prohladi, zatim drškom od varjače ravnomerno izbušite rupice po celom biskvitu.
  4. Dok vam se biskvit peče skuvajte puding od vanile na laganoj vatri, i tako toplog nalijte preko biskvita kako bi se rupice popunile puding kremom. Želimo da nam kolač bude kremast. Neka se ohladi pre nanošenja drugog fila.
  5. Potom napravimo drugi puding krem od čokolade i prelijemo preko žutog krema. Nakon 2 sata hlađenja dobićemo odličan desert.
  6. Ukrasite po želji.

NAPOMENA: Ovo je varijanta recepta sa pudingom. Bostonski krem bi bilo dobro skuvati od jaja i slatke pavlake, putera i napraviti čokoladni ganaž za preliv. 

Uživajte!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari