Recept: Humus sa limunom i crnim lukom  1Foto: Miloš Tadić

Malo sam se zaigrao i eksperimentisao pa vam danas predstavljam dve vrste humusa.

Humus sa crnim lukom i Humus sa limunom (moj favorit)

Humus sa limunom sam prvi put probao u Grčkoj, kupovni, i oduševio sam se.

Tek nakon više od dve godine sam rešio da napravim moju verziju i mogu vam reći da je još bolja.

Recept: Humus sa limunom i crnim lukom  2
Foto: Miloš Tadić

Sastojci:

  • 500g leblebija iz konzerve
  • 80ml soka od limuna
  • 80g tahinija
  • 1 čen belog luka
  • 50ml maslinovog ulja
  • 1/2 kašičice kumina
  • 30-40g akvafabe*
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 limuna
  • so

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender i kliknete start.

Ništa lakše, zar ne?

*Napisao sam 30-40g akvafabe ali u suštini to je ono što se dobije u konzervi sa leblebijama. Ako se od nekog proizvođača ipak dobije znatno više vi odmerite ovu količinu.

Sada kada ste dobili savršenu bazu hajde da pređemo na finale.

Isecite dva crna luka srednje veličine, na rebarca, i dinastajte na maslinovom ulju. Malo posolite a kada omekša stavite veoma malo soja sosa da dobije prelepu karamelizovanu boju.

Ako ste ljubitelj limuna, ovo je kombinacija za vas. Uzmite dva limuna, dobro ih operite i na sitnu rendu narendajte koru u humus koji ste odvojili. Dobro izmešajte i spreman je za konzumiranje.

Ja sam Miloš Tadić i stojim iza Instagram profila @vecito.gladan.

Moje osnovno zanimanje je fotograf usmeren ka fotografisanju proizvoda i hrane.

Ljubav prema pripremanju hrane se javila još kada sam bio dete pa sam samim tim i završio srednju školu pod smerom kulinarski tehničar.

Nakon nje sam upisao fakultet, smer hotelijerstvo, međutim kada sam uspeo sebi da priznam da to nije za mene, napustio sam ga krajem 3. godine i krenuo da vijam svoje snove.

Večito gladan profil je moj ponos kroz koji mogu da komuniciram sa divnim ljudima i iskazujem svoju umetnost i kreativnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari