Sladoled od crnog tartufa zvezda Mortiz Eis-a u Njegoševoj 1Foto: M.Đošić

Saher, baklava, pivo, crna limunada, tartufi… čak 30 ukusa mlečnih i voćnih sladoleda pravljenih od prirodnih sastojaka domaćih proizvođača nalaze se u ponudi Mortiz Eis, koji od 18 časova startuje u Njegoševoj 28 u Beogradu.

„Brend Mortiz Eis postoji od 2012. godine i pionir je u artisan sladoledu, odnosno umetničkom pravljenju sladoleda. Važno je da su sastojci 100 posto od voća, i da je sve prirodno. Ne postoji ni jedan sladoled koji ima bilo kakav aditiv ili hemiju. Voće, mleko, jaja… sve je sa porodičnih domaćinstava“ – rekao je za Danas Miloš Janošev, komercijalni direktor u Mortiz Eisu.

Kompanija se, prema rečima Janoševa, trudi da sve sastojke nabavi na srpskom tržištu od manjih proizvođača. Do njih najčešće dolaze na društvenim mrežama.

Sladoled od crnog tartufa zvezda Mortiz Eis-a u Njegoševoj 2
Foto: M.Đošić

„Napravili smo više od 200 različitih ukusa sladoleda. U proizvodnji konastantno ispitujemo tržište, i svi ukusi su usvojeni od samih mušterija i klijenata. Na nedeljnom nivou izbacujemo 30-35 novih ukusa. Imamo i stalnu postavku, to je mlečna čokolada, malina i drugi klasični ukusi. U ponudi imamo bar 10-15 interesantnih kombinacija“ – izjavio je Janošev.

U raznolikoj ponudi, donošenje odluke olakšava besplatna degustacija. U trenutnoj postavci ukusa zanimljivi su slana karamela, bečka moka, krempita, đanduja, jafolino, hoptoled, kardamon, ananas i rukola…

Sladoled od crnog tartufa zvezda Mortiz Eis-a u Njegoševoj 3
Foto: M.Đošić

„Izdvojio bih sladoled od tartufa koji se pravi od mlečnog sladoleda i crnog tartufa. Nema hemije i aditiva, već koristimo ulje tartufa, bez ekstra dodatka šećera. Uopšte svi naši sladoledi imaju minimalnu količinu šećera“ – rekao je Janošev.

Iz Mortiz Eisa pozivaju sugrađane da danas od 18 sati dođu na otvaranje i probaju, kako su poručili, najbolji sladoled u gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.