Vrste zavesa koje vaš štite od sunčeve svetlosti 1Foto: D art Collection

Postoji nekoliko modela zavesa koje Vas mogu zaštiti od sunčevih zraka ali i od svetlosti koja ulazi kroz Vaše prozore.

Poznato je da je sunce tokom prolećnog i letnjeg perioda sija jačim intenzitetom i povećava temperaturu u svim prostorijama. Mi ćemo Vam iz tog razloga predložiti koji su to modeli zavesa koji Vam mogu pomoći da se najbolje zaštitite.

Pre svega moramo napomenuti da postoje dva najefikasnija načina, koja su podjednako dobra. Na Vama je da odlučite koji stil Vam se više sviđa i kako se uklapa uz Vašu prostoriju. Neki modeli se mogu koristiti u stambenim prostorijama, dok se neki koriste isključivo za poslovne objekte.

Rolo zavese kao najbolja zaštita od sunčevih zraka

Rolo zavese se stavljaju na sve vrste prozora i najpopularnije su rešenje kada pričamo o zaštiti od sunčevih zraka. Blackout platno je napravljeno tako da sučnevi zraci ne mogu nikako kroz njega proći što je veoma bitna stvar. Ova vrsta zavesa može napraviti potpuni mrak u Vašoj stambenoj ili poslovnoj prostoriji.

Osim toga, ova vrsta platna je dizajnirana tako da odbija i UV zrake koji su poslednjih godina sve izraženiji. Na taj način prostorija u kojoj boravite može da se potpuno zaštiti od sunčeve svetlosti. U ponudi je veliki izbor različitih modela, dezena i boja koje se mogu uklopiti uz svaki enterijer. Moramo napomenuti da je naličje kod blackout platna uvek u beloj boji. Bela boja najbolje odbija sunčevu svetlost i sprečava povećavanje temperature u Vašoj prostoriji.

Vrste zavesa koje vaš štite od sunčeve svetlosti 2
Foto: D art Collection

Rolo zavese se jednostavno podižu i spuštaju pokretom na lančić, vertikalno, po Vašoj želji. Ovaj način funkcionisanja je odličan za sve poslovne prostore koji imaju veliki broj staklenih površina. Mehanizmi su aluminijumski i se svakako mogu izraditi po tačnim merama koje Vam odgovaraju. To je još jedan od razloga zašto su one veoma popularne prilikom opremanja svih prostorija.

Zavese i draperije za zamračivanje prostorija

Zavese i draperije su poznate kao najbolja zaštita od sunčeve svetlosti već decenijama unazad. Međutim, da bi se zaštitili na najbolji način morate izabrati model koji je adekvatan za tu namenu. Iako postoji veliki izbor materijala, zapravo su samo dva namenjena da Vas potpuno zaštite od sunčeve svetlosti.

Prvi model koji je poznat po tome da potpuno neutrališe sunčevu svetlost je pliš. Ovaj gusto napravljen materijal se zapravo koristi već dugi niz godina unazad i predstavlja kategoriju teških draperija. Osim što imaju duplu postavu, ova vrsta materijala predstavlja luksuzan dekorativni proizvod koji se uglavnom postavlja u stambene prostorije.

Postoji gotovo neograničen izbor boja i dezana koji se mogu uklopiti sa svakim stilom enterijera ili nameštaja u Vašoj prostoriji. Mogu se isto tako upariti uz bilo koju vrstu zavesa i na taj način potpuno preurediti Vaš prostor ali Vas i zaštititi od sunčevih zraka.

Drugi model koji je trenutno za nijansu popularniji je blackout, koji je potpuna suprotnost od pliša. Iako ova dva modela imaju iste karakteristike kada je rač o zaštiti od sunca, njihova površina je potpuno drugačija. Blackout draperije su veoma nežne, glatke i nemaju nikakve šare, reljefe ili bilo koje radove na sebi.

One se veoma efektno uklapaju uz sve vrste stambenih ili poslovnih enterijera i što je najvažnije, efikasno štite od spoljašnje svetlosti. U sebi imaju poseban konac koji se pravi od tankih viskoznih materijala koji odbijaju sunčevu svetlost i UV zrake.

Ovaj model draperija se isto tako jednostavno uklapa sa svim zavesama koje imaju u sebi malo viskoze ili svile. Na taj način se možete isto tako zaštiti od sunčevih zraka kada god osetite potrebu za tim.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.