Site name

Podsticaj za majke prvog deteta

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević izjavila je da je od 1. januara počela da se primenjuje odluka o dodatnom podsticaju za majke prvog deteta, navodi se u današnjem saopštenju gradskog Sekretarijata za informisanje.

Piše: Fonet

Beograd 03. januar 2018. 12:47

Podsticaj za majke prvog deteta

Foto: Pixabay /SofiLayla

"Svaka žena koja se porodi u Gradu Beogradu još od jula meseca ima pravo na 10.000 dinara od grada i to je po prvi put da sve Beograđanke imaju pravo na pomoć i novčana sredstva od grada", istakla je Stanisavljević u Jutarnjem programu RTS.

Sada smo uveli i dodatnu podršku ženama koje rode prvo dete tako da je od 1. januara krenula i nova pomoć od 10.000 dinara, dodala je ona. Objasnila je da je dokumentacija ista kao i za ostale vrste pomoći.

Stanisavljević je rekla da žene koje su socijalno ugrožene imaju pravo na još 25.000 dinara tako da žena može da dobije ukupno 45.000 dinara.

"Mi smo prošlu godinu završili sa isplaćenih 128 miliona dinara ka svim porodiljama u gradu koje su ostvarile to pravo i u ovu godinu smo ušli bez ikakvih dugovanja i sa novim vrstama pomoći", rekla je Stanisavljević.

Prema njenim rečima, oko 175.000 penzionera u Beogradu je dobilo svoje senior kartice. Stanisavljević je rekla da u ovom trenutku u projektu senior kartice učestvuje i 178 kompanija na više od 700 prodajnih mesta gde je moguće ostvariti popuste.

Ona je rekla da su uspeli da obuhvate širok spektar usluga, a na zahtev starijih sugrađana počeli su da razgovaraju i sa banjama, koje se uključuju u ovaj sistem.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.