Otvorena nova ekspozitura u Nišu 1

U okviru društveno-odgovorne akcije „52 pošte za 52 nedelje“, Pošta Srbije otvorila je juče ekspozituru za meštane i privrednike niškog prigradskog naselja Delijski Vis. Novi objekat svečano su pustili u rad Milan Krkobabić, direktor Javnog preduzeća „Pošta Srbije“ i Boban DŽunić, predsednik Gradske opštine Palilula, koja je i inicirala otvaranje pošte, kako stanovnici Delijskog Visa ne bi više morali da putuju nekoliko kilometara do najbliže pošte.

 P { margin-bottom: 0.21cm; }– Ovo je pravi poklon za građane ovog dela Niša, jer sada imaju gde da završe osnovne stvari, da plate račun, podignu penziju, pošalju paket. U isto vreme važna je i za privrednike, jer Pošta im stoji na usluzi u transportu, logistici i distribuciji proizvoda, a očekujem da budemo lideri i u elektronskoj trgovini. Dobra vest za građane Srbije je naša spremnost da napravimo novi iskorak u pravcu formiranja poslovne banke. Poštanska banka bi imala sve preduslove da funkcioniše na najbolji mogući način i bila bi namenjena isključivo stanovništvu. To je način da pomognemo građanima da u svakom momentu mogu da dobiju gotovinska sredstva primerena njihovim potrebama. Dakle, sigurnost, brzina, kvalitet i optimalna cena, usluga približena građanima – istakao je Krkobabić.

Prema rečima DŽunića, ispostava je otvorena za izuzetno kratko vreme zahvaljujući efikasnosti ljudi iz Pošte Srbije.

– Sada smo zaokružili celinu, jer od nedavno imamo mini pijacu, rekonstruisali smo i opremili školu, otvorili poštu, a uskoro ćemo završiti i uređenje parka. Nakon otvaranja pošte, ovo naselje će zaživeti punim plućima – rekao je on i izrazio želju da pošte uskoro dobiju još i sela Gabrovac i Lalinac, što je prvi čovek Pošte Srbije prihvatio kao jednu od narednih poslovnih aktivnosti.

Prvi korisnici usluga nove pošte bile su kompanije „Cargo e-bay“ i „Euroauto“, potpisnici ugovora u promotivnoj akciji „Post-ekspres za 99 dinara“, kojom Pošta Srbije izlazi u susret preduzetnicima i pospešuje privredni razvoj.

Grad Niš je ustupio prostor za rad nove pošte, pod krovom gde se nalaze još i mesna kancelarija i ambulanta, a poštanski majstori su ga uredili, opremili i informatički povezali po meri savremenih korisnika.

U novootvorenoj pošti korisnici će moći da računaju na sve poštanske i usluge platnog prometa, a šaltersko mesto je umreženo u jedinstvenu informatičko-komunikacionu aplikaciju PostTIS, koja je delo tehnologa i informatičara Pošte Srbije.

Poseban dar meštanima Delijskog Visa jeste besplatan internet kutak u ovoj pošti, gde će korisnici moći da se uvere u prednosti savremenih tehnologija i načina komunikacije, a poštanski službenici će besplatno pružati potrebnu internet edukaciju i podršku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari