Predlog novog zakona o privatizaciji predstavlja nastavak pljačkaške privatizacije jer je uvedena neposredna pogodba kao metod prodaje, ocenio je lider vanparlamentarnog pokreta „Dosta je bilo“ Saša Radulović.

Radulović, bivši ministar privrede, rekao je da odredba o neposrednoj pogodbi bez javnog tendera kao ravnopravni metod prodaje preduzeće praktično omogućava nastavak, kako je ocenio, besramne pljačke države uz puno zakonsko pokriće. On je rekao da je ta odredba uvrštena u zakon na predlog kabineta premijera Aleksandra Vučića, uz njegovo puno znanje. „U potpunosti se odustalo od predloga zakona koji je predložilo Ministarstvo privrede dok sam ja bio ministar“, istakao je Radulović.

On je naveo da se odustalo od transparentnosti, ispitivanja poslovanja pre privatizacije, demontiranja partijskih nadzornih odbora detaljne kontrole nakon privatizacije, a u privatizaciji će i dalje moći da učestvuju kompanije iz poreskih rajeva iza kojih se kriju građani Srbije. „Ovaj zakonski predlog potvrđuje da je cela priča o borbi protiv privrednog kriminala i korupcije i tobožnja želja da se ispitaju 24 sporne privatizacije jedna velika farsa“, ocenio je Radulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari