Posle promene na čelu Fijat automobila Srbije kad je Antonija Čezare Feraru na mestu generalnog menadžera zamenila Silvija Verneti, ovih dana imenovani su i novi direktori za finansije i komercijalne poslove. Poznavaoci Fijatovog poslovanja tvrde da kadrovske izmene u „drugoj liniji“ nemaju veze sa postavljenjem Vernetijeve za generalnog direktora u FAS-u, već kažu da se „radi o rutinskim kadrovskim promenama u okviru Fijata“.


Za novog finansijskog direktora FAS-a, umesto Slavomira Bekijera, koji je imenovan na novu dužnost u Italiji, postavljen je Fabricio Renci, koji 16 poslednjih godina radi u sektoru finansija. Umesto Gerija Klarka, koji je otišao u Fijat Krajsler, novi komercijalni direktor je Umberto Janučeli, koji je bio regionalni menadžer prodaje za tržišta Nemačke, Velike Britanije i Irske.

Inače, FAS je u martu zabeležio rekordnu mesečnu prodaju modela „fijat 500L“ u Americi, sa prodata 1.422 vozila, i Kanadi, gde je do kupaca stiglo 376 automobila. U prvom ovogodišnjem kvartalu, u Americi su plasirana 2.952 vozila „500L“, dok su Kanađani, za prva tri ovogodišnja meseca, kupili 568 „fića“. U Americi su lane prodata 7.402 „fijata 500L“, a u Kanadi 899 automobila proizvedenih u kragujevačkoj fabrici. U Italiji su prošlog meseca prodata 7.072 „fijata 500L“, čime se taj model našao na drugom mestu najprodavanijih novih putničkih vozila na Apeninskom poluostrvu, iza automobila „fijat panda“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari