– Ministar privrede Srbije Željko Sertić je otvarajući petu privrednu konferenciju regionalnog poslovnog kluba „Mostove gradi ekonomija“ u Mostaru insistirao na potrebi umrežavanja firmi zbog činjenice da su naša tržišta pojedinačno mala. „Privreda je delegirana, ne samo da gradi mostove, već i da ih simbolički stvara kroz sve tešnje povezivanje naročito na nivou bivše Jugoslavije“, rekao je Sertić učesnicima konferencije koja je okupila više od 160 privrednika regiona. On ih je pozvao da aktivno učestvuju u društvenom i političkom životu kako bi njihovi interesi bili vidljivi, a zahtevi ispunjeni.

 Udružujte se kroz asocijacije, radite zajedno i širite posao. Nema političara koji vas neće podržati baš kao što sam ja došao iz Beograda u Mostar da to učinim, jer je ideja regionalnog povezivanja i jačanja privatnog sektora jedan od imperativa Vlade Srbije – poručio je ministar Sertić.

Na skupu na kome se govorilo o barijerama u međusobnom poslovanju u regionu, kao i o značaju političke stabilnosti kao uslovu ekonomskog prosperiteta, učestvovali su i Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara, kao i Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, a konferenciji suprisustvovali i Mladen Ivanić, predsedavajući Predsedništva BiH, i predsedavajući veća ministara BiH Denis Zvizdić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari