Za Zastavinu fabriku automobila, koja ne funkcioniše već četiri i po godine, i čije je proizvodne pogone, ostale objekte, fabrički krug i zaposlene početkom 2010. preuzeo Fijat, dok je najveći deo preostale imovine (ras)prodat zarad namirivanja poverilaca – ozbiljno je, saznaje naš list, zainteresovana jedna inostrana kompanija.


U poslovodnom vrhu Grupe zastava vozila i fabrike automobila juče nam je potvrđeno da je za tu fabriku, odnosno za deo njene imovine zainteresovana „jedna ozbiljna inostrana kompanija, sa kojom se vode razgovori koji imaju nadu“.

Fabrika automobila, naime, koja još uvek u vlasništvu ima deo Kormanskog polja, na ulazu u Kragujevac iz pravca Koridora 10 (na kojem je Fijat hteo da izgradi pogone kooperantskih firmi, što su sprečili ovdašnji seljaci nerazumnim cenama svojih parcela), gde, prema poslednjim informacijama iz Zastave, potencijalni inostrani partner želi da u vidu grinfild investicije izgradi fabriku za proizvodnju motornih vozila.

Na Kormanskom polju će se, inače i uzgred, graditi i zajednička fabrika Zastave kamiona i kineske kompanije JAK motors za proizvodnju teretnih i terenskih vozila, ukoliko država napokon stane iza ovog načelno već dogovorenog i obećavajućeg poslovnog poduhvata kragujevačkih „kamiondžija“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari