Direktan prenos baleta prema najpoznatijem delu Aleksandra Dime „Dama s kamelijama” zakazan je za nedelju, 6. decembar, od 16 časova u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center u okviru sezone 2015/2016. Boljšog teatra.

Kakve sve puteve nalazi srce i kakve razloge daje sebi da bi postiglo ono što želi” jeste rečenica iz romana koja može da opiše ovo delo na odličan način. Balet Dama s kamelijama donosi priču o ljubavi dvoje mladih ljudi, Margarete i Armanda. Margareta Gotje je mlada pariska kurtizana, visokog stasa, tamnih očiju i obrva kao naslikanih, a Armando Duval advokat i mladić iz ugledne porodice. Mladi Duval se fatalno zaljubljuje u prelepu devojku, i uprkos njenoj neveri, odlučuje da učini sve u cilju da osvoji njeno srce i ubedi je da napusti svoj slobodan način života.

Boljšoj je udahnuo novi život ovom tragičnom remek-delu i Šopenovoj izvanrednoj muzici. Prema Financial Timesu, ovaj karakteristični balet je konačno pronašao trupu ravnopravnu izazovima koje postavlja igračima.

Kartesu u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.300 dinara po predstavi. Kupovinom karata za četiri ili više baleta u sezoni 2015/2016. ostvaruje se pravo na sniženu cenu ulaznice u iznosu od 1.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari