ArtLink u desetoj godini od svog osnivanja ponovo oživljava manifestaciju ArtLink festival mladih talenata, čiji je koncept osmišljen u okviru projekta ArtLink Letnja umetnička škola i Festival – Summer ArtLink.


Festival će 3. oktobra otvoriti francuski pijanista Žan Pol Gasparian, koji u Beograd dolazi posle serija nastupa među kojima je i nastup na čuvenom Verbije festivalu. Publici u Skupštini grada predstaviće se izvodeći dela Šopena, Bramsa i Ravela. Koncert se realizuje u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji pod patronatom Societe Generale banke.

Na dva koncerta u sali SKC-a 6. i 7. oktobra nastupiće duo harfi iz Italije pod pokroviteljstvom Italijanskog instituta i norveška violinistkinja Sonoko Miriam, koja je kao najtalentovaniji mladi umetnik u Norveškoj predstavljala Norvešku na evropskom Evrovizijskom takmičenju mladih talenata ove godine i ponela titulu Virtuoz.

Pod pokroviteljstvom Austrijskog kulturnog foruma, u Skupštini grada 9. oktobra nastupaju dve umetnice koje dolaze iz Beča: Milica Zulus, koja će nastupiti sa pijanistkinjom Natašom Veljković, i studentkinja Bečkog konzervatorijuma, laureatkinja mnogih takmičenja, Una Stanić, dobitnica ArtLink nagrade za Najperspektivnijeg mladog umetnika u Srbiji u 2012. godini. ArtLink festival mladih talenata ove godine kao goste ima gudački kvartet Epoque iz Češke, koji će u ulozi mentora raditi sa mladim umetnicima i čiji će koncert u Galeriji fresaka 10. oktobra zatvoriti Festival. ArtLink festival mladih talenata ima za cilj da oživi sve koncertne prostore u Beogradu i pored sale Skupštine grada privuče publiku u dve divne, izuzetno akustične sale – SKC-a i Galeriju fresaka.

Koncert u ambasadi

Na Festivalu će prvi put zaživeti jedan novi koncept – koncerti u ambasadama evropskih zemalja pokrovitelja, koji ove godine otvara Ambasada Češke koncertom Najperspektivnije mlade umetnice u Srbiji u 2013. Irene Josifoske, čije će najnovije CD izdanje biti promovisano tom prilikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari