Odluku o „zvučnijim imenima“ iz SPS koji treba da se odreknu duplih funkcija treba da donese Vlada Srbije, naveo je lider socijalista Ivica Dačić na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Na pitanje da li bi se funkcioneri SPS odrekli duplih funkcija, Dačić je rekao da koalicija SPS-PUPS-JS podržava ekonomske mere Vlade, da će se i u Ministarstvu spoljnih poslova, na čijem je čelu, napraviti plan ušteda i da su se neki funkcioneri već odrekli duplih funkcija.

Dačić je rekao da je to slučaj sa malo poznatim imenima iz stranke, a da odluku o „zvučnijim imenima“ koji treba da se odreknu duplih funkcija treba da donese Vlada. To nije sporno i pridržavaćemo se stava koji Vlada zauzme, rekao je Dačić.

Dačić, koji je i šef diplomatije, rekao je da još nema zvanične potvrde da će predsednik Rusije Vladimir Putin doći u Beograd. On je naveo da se Srbija priprema za taj dolazak i očekuje Putinovu posetu.

Prema njegovim rečima, spor ruskog i američkog ambasadora u Beogradu, oko Putinove posete, deo je šireg sukoba i krize u svetu i potrebno je da dođe do popuštanja u odnosima velikih sila. On je istakao da Srbija na sreću nije tema oko koje postoje razmimoilaženja, ali da može i da će dati doprinos u smirivanju situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari