Demokratska stranka je imala šansu da formira vladu i nije je iskoristila. Sigurno je da se prilikom odugovlačenja sve okrene na stranu suprotnu od one koju ste želeli. Ipak, i ova vlada koju ćemo dobiti objektivno je demokratska – kaže za Danas Goran Ješić, gradonačelnik Inđije i član Glavnog odbora DS.

Šta treba da bude prvi posao nove Vlade Srbije?

– Prvi posao je da „potpale peći“ u Železari u Smederevu, jer je SNS u kampanji govorila da će rešiti taj problem, pa sada za to ima priliku.

Ko je odgovoran za formiranje ovakve većine?

– Oni koji su pobedili na republičkim izborima.

Govorili ste da DS treba da bude agilnija u razgovorima sa SPS. Vidite li krivicu među demokratama?

– Posle izbora je bilo izvesno da DS može da formira vladu i to je bila ozbiljna inicijativa. Mislim da je DS mogla da napravi vladu i da bi to bilo najbolje za Srbiju. U ovom slučaju, opet imamo objektivno demokratsku vladu i imamo ljude koji su tokom kampanje obećavali da će unaprediti privredu, privući investicije, boriti se protiv nezaposlenosti i korupcije. Sada imaju mandat da to i urade i neće imati izgovor za neobavljen posao, jer je sve u njihovim rukama.

Demokrate su imale priliku da formira vladu, ali se ispostavilo da Dačić traži premijersko mesto. Da li je DS, osim da mu ga ne prepusti, imala drugi izbor?

– Dačić premijersko mesto nije tražio u samom startu razgovora o vladi, nego na kraju procesa. Jasno je da je to neprihvatljivo za DS, jer su najvažnije odluke Glavnog odbora, koji je odlučio da kandidat za mandatara bude lider stranke Boris Tadić.

Hoće li formiranje republičke većine na bilo koji način uticati na rad lokalne samouprave u Inđiji?

– Imamo apsolutnu većinu u lokalnom parlamentu i nemamo problem s tim. Ostale koalicije na lokalnom nivou biće posledica vrlo fleksibilnih odluka svih stranaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari