Predlažemo i pružamo ruku saradnje Vladi da zajedno dođemo do programa koji ne bi podrazumevao smanjenje plata i penzija, već progresivno oporezivanje. Spremni smo da zbog toga angažujemo sve naše stručnjake i simpatizere.

 Ukoliko naš poziv na saradnju bude odbijen, kao što se to dešavalo ranije, DS će u Skupštini predložiti izmenu poreskih zakona i uvođenje progresivnog oporezivanja – rekao je Bojan Pajtić, predsednik DS, na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Na pitanje kako bi sarađivao sa SNS koja ga optužuje za finansijske malverzacije, Pajtić je odgovorio da je to pitanje za naprednjake. Kako je rekao, iako nije bio deo nijedne republičke vlade, ima obavezu da kaže da Vlada iz perioda 2008-2012. nije ta koja je zemlju prezadužila i dovela u situaciju u kojoj je sada, kako je rekao premijer Aleksandar Vučić.

– Tito, Milošević, Koštinuca i Tadić su imali zaduženje od 14 milijardi evra. Za dve godine koliko je Vučić na vlasti, zemlju je zadužio za više od sedam milijardi evra. To je dvostruko brže i veće zaduživanje. Do kraja godine javni dug će iznositi 70 odsto bruto domaćeg proizvoda – istakao je Pajtić.

Izbori u Vojvodini 2016.

Prema Pajtićevoj proceni izbori za vojvođanski parlament biće održani 2016. On kaže da neće podneti ostavku na funkciju pokrajinskog premijera. Na pitanje da li će se DS odazvati pozivu predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora za razgovore na temu političke situacije u toj pokrajini, odgovorio je: „O tome ćemo u narednim danima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari