Ministri Vlade Srbije na jučerašnjoj redovnoj sednici uopšte nisu razgovarali o problemu koji vladajuća koalicija ima oko sakupljanja većina za izglasavanje zakona u parlamentu, saznaje Danas.

Članovi vlade ni reč nisu razmenili o nedavnoj odluci SPO da ne učestvuje u radu Narodne skupštine dok ministar dijaspore i vera Srđan Srećković i državna sekretarka Ministarstva državne uprave Sanja Čeković ne podnesu ostavke ili budu razrešeni.

Aleksandar Jugović, potpredsednik SPO, za Danas kaže da i dalje nema naznaka o rešavanju problema. „Problem je u Vladi Srbije, ne u SPO. Nemam nikakve informacije da će se išta promeniti. I dalje ostajemo pri svom stavu“, rekao nam je Jugović.

Predsednik LDP Čedomir Jovanović izjavio je juče da DS ponižava SPO i lidera stranke Vuka Draškovića. „LDP nije odgovorna za probleme vladajuće koalicije i ne mislim da se tu radi o ucenama SPO-a, iako je demokratama najlakše da to tako opišu. To je mizeran odnos i ponižavanje, pre svega Draškovića, a potom i njegove stranke, koji to ne zaslužuju“, rekao je novinarima lider LDP, koji je zajedno sa SPO u pokretu Preokret.

Upitan da prokomentariše najavu da nekadašnja predsednica Političkog saveta LDP Vesna Pešić više neće aktivno da se bavi politikom, Jovanović je rekao da ona ima mesto na političkoj sceni Srbije bez obzira da li se s njom slaže ili ne. „Dugo je bila angažovana u politici i uvek kad najavljuju odlazak iz politike ljudi koje neizostavno vezujemo za uspostavljanje demokratije onda razmišljate o činjenici da li je društvo bilo dovoljno korektno prema njima i da li makar odlaze s priznanjem da su u fundamentalnim svojim nastojanjima bili dobronamerni i korisni za Srbiju“, naveo je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari