Socijaldemokratska partija Srbije će na jesen početi zvanične razgovore s Ujedinjenim regionima Srbije o potencijalnoj predizbornoj koaliciji, najavljuje za Danas predsednik SDPS Rasim Ljajić.


Lider URS Mlađan Dinkić prethodno je izjavio da „za sada prihvata eventualno savezništvo sa SDPS“, odnosno da bi Ljajićeva „politika socijalne pravde bila u sinergiji s našom politikom razvijanja preduzetništva“. „Otvoreni smo za razgovore s Ljajićem“, kazao je Dinkić beogradskim medijima.

Ljajić je našem listu juče rekao da SDPS i URS već vode neformalne razgovore, posebno na lokalnom nivou. „Podsetiću da smo zajedno s URS u prethodnom periodu beležili uspeh na više vanrednih lokalnih izbora, na primer u Aranđelovcu i Boru. Očekujem da ćemo o eventualnoj predizbornoj koaliciji za parlamentarne izbore razgovarati na jesen“, navodi Rasim Ljajić.

Predsednik SDPS i ministar rada i socijalne politike ocenjuje da bi partije vladajuće koalicije na naredne parlamentarne izbore trebalo da izađu „u tri kolone“ kako bi postigle najbolji mogući rezultat i ponovo formirale vladu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari