Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da „pretpostavlja“ da će 31. marta u Brisel, na narednu rundu dijaloga s Prištinom, ići Ivica Dačić, ali veruje da će tamo biti Aleksandar Vučić kao „glavni kandidat za premijera“. Ipak, na pitanje novinara da li će to biti poslednji susret aktuelnih premijera Dačića i Tačija, Nikolić je rekao da ne zna. „Zašto, možda će da se još sreću, ne znam, nemojte da me pitate kako ko živi“, odgovorio je Nikolić nakon otvaranja radova na izgradnji drugog železničkog koloseka pruge Beograd – Pančevo.


Tomislav Nikolić je izjavio da očekuje da će „pre maja“ biti izabrana nova vlada Srbije, jer su se za to stekli uslovi. „Mnoge poslove smo započeli, mnogi su pred nama, imamo novu svetsku situaciju, možda i novu u odnosu na Kosovo i Metohiju, ali o tome će morati da zauzme stav nova vlada, koja ima svoje uporište u skupštini“, najavio je srpski predsednik. Nikolić je kazao da su se, nakon objavljivanja zvaničnih rezultata izbora, stekli svi uslovi za početak konsultacija s predstavnicima stranaka koje imaju poslaničke grupe u Skupštini Srbije.

A povodom hapšenja Srba na Kosovu, Nikolić je poručio da, „ako Priština misli da sa Srbijom sarađuje na način da nađemo najbolje rešenje, onda mora da odustane od besmislenih poteza kakvo je prikazivanje sile hapšenjem ljudi po optužnicama koje su ili izmišljene ili ne bi mogle da postoje ni u jednoj pravnoj državi“. „Vreme je da Priština shvati da Srbija ne mora ništa da uradi u vezi s Kosovom što bi Priština želela. Srbija će da radi u skladu sa interesima svojih građana i svojom politikom“, konstatovao je Tomislav Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari